«Ζω χάρη στον Θεό!». Αυτό ισχυρίστηκε χθες ο 52χρονος γαμπρός του αδικοχαμένου 73χρονου ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά 43χρονου συντοπίτη του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στα Περάμπελα, κοντά στις Κουρούνες Λασιθίου.

Ο δράστης, ο οποίος μέχρι χθες διέφευγε τη σύλληψή του, παραδόθηκε τελικά το πρωί της Πέμπτης στις Αρχές. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο 43χρονος κτηνοτρόφος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κατόπιν παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου επικράτησαν στιγμές μεγάλης έντασης, καθώς πλήθος συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου 73χρονου περίμενε με άγριες διαθέσεις τον 43χρονο να βγει από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «φυγάδευσαν» τον κατηγορούμενο από άλλη έξοδο, με αποτέλεσμα οι οικείοι του θύματος να ξεσπάσουν οργισμένα.

Στη ΜΕΘ ο 45χρονος

Ας σημειωθεί ότι μέχρι χθες το βράδυ ο 45χρονος γιος του θύματος, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα από τα πυρά του 43χρονου, παρέμενε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με το neakriti. gr, πάντως, ο 45χρονος έχει αποσωληνωθεί και έχει επαφή με το περιβάλλον.

Όπως είναι λογικό, ο 45χρονος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του πατέρα του, η οποία τελέστηκε προχθές το μεσημέρι, παρουσία μεγάλου πλήθους, στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη Λασιθίου.

«Ζω χάρη στον Θεό»

«Τι να σου πω; Ότι σκότωσε τον πεθερό μου; Ότι σκότωσε τον κουνιάδο μου; Ότι τραυμάτισε εμένα και ζω χάρη στον Θεό;», αναρωτήθηκε ο 52χρονος γαμπρός του εκλιπόντος, μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» και την «ΚΡΗΤΗ TV».

Εμφανώς φορτισμένος από το τραγικό συμβάν, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον πεθερό του κι έστειλε τον κουνιάδο του στην Εντατική, ο 52χρονος άνδρας επισήμανε ότι η επίθεση που δέχτηκαν από τον 43χρονο ήταν «εν ψυχρώ!».