Δύο νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο Ελλήνων


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
19:54
24/10/2018
Δύο νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου
1
loading

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο Ελλήνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι αποκτώντας πρόσβαση σε ιστoσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μεταφόρτωσαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Και για τις δύο περιπτώσεις τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν οι δύο Έλληνες.

Στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα αποθήκευσης.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ηλεκτρονική συσκευή (τύπου tablet) και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των Ελλήνων υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar hh88

    ειναι αναγκη να γραφετε την εθνικοτητα των δραστων οταν ειναι ελληνες ? αυτα κανετε και μετα φαινεται οτι κανουν και οι ελληνες τετοια εγκληματα ρε κομουνια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει