Αθωωτική ήταν η κρίση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Βίκτωρα Ρέστη και τους 10 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση των δανείων ύψους περίπου 61 εκατ. δολαρίων που χορήγησε η τράπεζα FBB, συμφερόντων του εφοπλιστή, σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, κατά περίπτωση, για απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή εκτός από τον εφοπλιστή ήταν οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλάκησαν στην έγκριση και χορήγηση των δανείων.

Το δικαστήριο, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, κρίνοντας ότι δεν απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία ότι τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, όπως επίσης και ότι η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.