Εγκληματική ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, ενώ συνελήφθησαν τα τρία μέλη της, υπήκοοι Παλαιστίνης, Αλγερίας και Λιβύης ηλικίας 19, 26 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέπρατταν διαρρήξεις αυτοκίνητων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ρόδου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της παράνομης οπλοκατοχής και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, προσήχθησαν χθες το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι, όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο δίμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και σκοπό την διάπραξη κλοπών από αυτοκίνητα.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στην πόλη της Ρόδου, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων προερχόμενων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, χρήματα κλπ.

Επιπλέον κατά την έρευνα που έγινε στην οικία του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια, ένα τσεκούρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται και  η αστυνομία καλεί τους πολίτες, που έχουν υποστεί διαρρήξεις τα οχήματα τους, να μεταβούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τυχόν αναγνώριση – ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τριάντα διαρρήξεις αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα στις περιοχές Σαν Φραντζίσκο, Ψαροπούλα, Σταδίου Διαγόρα, Αρχαίου Σταδίου, Κάτω Πέτρες, στην Ακρόπολη και περιμετρικά της Παλιάς πόλης της Ρόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ρόδου.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.