Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τις παράνομες ιερόδουλες και τους πελάτες τους. Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Ελέγχου Και Πρόληψης Νοσημάτων έχει πάρει «φωτιά» από πολίτες που ζητούν να εξεταστούν με το φόβο μήπως είναι οροθετικοί.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Τις πιάτσες του αγοραίου έρωτα, της πορνείας και των ναρκωτικών, τις ελέγχουν κυκλώματα. Κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις ιερόδουλες, οι οποίες φοβούνται να τους καταδώσουν στις Αρχές. Έτσι, αυτές, χωρίς χαρτιά και με δεδομένο ότι δεν εξετάζονται από γιατρούς, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους καθώς και χιλιάδων άλλων ανθρώπων.

Και το θέμα είναι ότι η βιομηχανία του αγοραίου έρωτα πλουτίζει καθώς ο τζίρος τους πλησιάζει τον αντίστοιχο των ελαφρών ναρκωτικών. Ενδεικτικό είναι ότι τα παράνομα κέρδη μόνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ένα ποσό ιδιαίτερα μεγάλο με δεδομένο ότι ο δήμος Αθηναίων χάνει σημαντικά ποσά από δημοτικά τέλη και φόρους καθώς οι περισσότεροι οίκοι ανοχής λειτουργούν χωρίς άδεια.