Δεκάδες συλλήψεις για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη έγιναν το πρωί της Δευτέρας, με την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού να παρακολουθεί με συγκίνηση τις εξελίξεις.

Μετά τα δάκρυα του πατέρα στο άκουσμα των συλλήψεων και ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού γίνεται τραγική φιγούρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ζητώντας τη δικαίωση στη μνήμη του εγγονού του.

«Όλο χαμογέλαγε, από μικρό παιδί το μεγάλωσα, αστυνομικός ήθελε να γίνει. Το ήθελε, από μέσα του. Έλεγε τα καλύτερα, για την διμοιρία του, για τους αστυνομικούς, γιατί το ήθελε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο παππούς Γιώργος Λυγγερίδης.

Ο παππούς του άτυχου αστυνομικού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, συμπλήρωσε: «Μακάρι ο Θεός να δώσει, να τους πιάσουν όλους. Όλους να τους πιάσουν. Έχουμε χάσει το παλικάρι μας, ένας πόνος μεγάλος που δεν γιατρεύεται. Μια μεγάλη πληγή που ανοίγει και δεν κλείνει».

Με φανερή συγκίνηση ο Αθανάσιος Λυγγερίδης, πατέρας του αστυνομικού σημείωσε: «Έχασα έναν γιό, έναν ήρωα, αλλά απέκτησα άλλη οικογένεια, την διμοιρία του. Όλα τα παιδιά εκεί πίσω που τράβηξαν ό,τι τράβηξαν μαζί με το γιό μου» και πρόσθεσε ακόμη: «Καίνε, σπάνε, ρημάζουν, σκοτώνουν, ποια είναι η τιμωρία; Ας γίνει ο γιός μου το ανάχωμα για μια νέα αρχή».

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη έξω από γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη, στις 7 Δεκεμβρίου του 2023, βρίσκεται μια μια εγκληματική οργάνωση, με συνολικά 158 μέλη, που δρούσε από το 2019.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις για τη δολοφονία ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τις δηλώσεις του παππού και πατέρα: