Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των χούλιγκαν οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης από ναυτική φωτοβολίδα και εν συνεχεία, μετά από 20 ήμερες που έδινε τη μάχη, έχασε τη ζωή του.

Οι Αρχές έχουν εστιάσει στο να ανακαλύψουν ποιοι ήταν αυτοί που όταν επέστρεψαν μέσα στο γήπεδο μετά τα επεισόδια φρόντισαν να κατέβουν στο χώρο των αποδυτηρίων, κοντά στις τουαλέτες προκειμένου να κάψουν τα ρούχα που φορούσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι συγκεκριμένοι φέρονται να υπέθεσαν πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να εξαφανιστούν στην συνέχεια μέσα στο πλήθος και θα ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν αφού δεν θα φορούσαν τα ίδια ρούχα.

Τα μισοκαμμένα ρούχα βρέθηκαν και παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου κατά την εξέτασή τους εντοπίστηκε DNA και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης με το DNA όσων είχαν προσαχθεί το βράδυ των επεισοδίων.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχουν και πολλές καταθέσεις που «δίνουν» αυτούς που έκαψαν τα ρούχα της πιστεύοντας πως θα «πέσουν» στα μαλακά. Στις καταθέσεις αυτές καταδεικνύονται άτομα που φέρονται να είχαν πιο «ηγετικό» ρόλο στα επεισόδια ενώ άλλοι αναφέρουν πως ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.

Η αποθήκη με τον οπλισμό

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους (π.χ. φωτοβολίδες).
Φαίνεται ότι δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης – άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.

Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι.