Ένα βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση σε δύο ανήλικους έξω από το σταθμό της Κηφισιάς, από τρία μέλη συμμορίας με σκοπό να κλέψουν κινητό τηλέφωνο.

Σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ένας 17χρονος είχε διαθέσει προς πώληση κινητό τηλέφωνο και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος ατόμου να το αγοράσει, προγραμματίστηκε συνάντηση για τη συναλλαγή.

Ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με τον φίλο του στο σημείο συνάντησης, όπου ανέμενε ο 18χρονος, ο οποίος αρχικά προσποιήθηκε ότι πρόκειται να το αγοράσει και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα.

Οι δράστες, προκειμένου να αφαιρέσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη συσκευή, ψέκασαν με σπρέι τους παθόντες και επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού.

Ο 18χρονος που έκλεψε το κινητό συνελήφθη καθώς και ο ίδιος φρόντισε να ανεβάσει στο διαδίκτυο αγγελία για να πουλήσει το κλεμμένο κινητό. Ο νεαρός δεν φαίνεται να είχε ποινικό παρελθόν, ενώ πάνω του βρέθηκε κατά τον έλεγχο, μικροποσότητα κάνναβης.