Κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε περίπτωση που λείπουν από τη Νέα Δημοκρατία ελάχιστες έδρες για την αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως στόχος του κόμματός του είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Η γραμμή όχι Τσίπρας, όχι Μητσοτάκης άλλαξε. Ο λαός τίμησε τον κύριο Μητσοτάκη. Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο Μητσοτάκης σε ενισχυμένο σύστημα έχει 172 έδρες. Οκτώ μακριά από το να κάνει ό,τι θέλει με το Σύνταγμα».

«Όπως ψήφισε ο λαός την Κυριακή, υπάρχει μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει ένας στόχος μόνο. Να εκφράσουμε πλειοψηφικά τον προοδευτικό χώρο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και συνέχισε «Το 2007 πολλοί άνθρωποι πριν τις εκλογές έλεγαν ότι η Ελλάδα με τον κ. Καραμανλή πάει στα βράχια, ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές, αλλά πήγαμε στα βράχια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ακόμα: «Η Νέα Δημοκρατία έκανε εγκλήματα δημοσιονομικά. Η Moody’s αυτό που θα γίνει, είναι όλα αυτά που έταξε ο Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να τα υλοποιήσει γιατί θα έχουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Οι ευελιξίες που υπήρχαν, δεν θα υπάρχουν πια».