Μία διαφορετική συνέντευξη την Τετάρτη (17/5) έδωσε η Νίκη Κεραμέως στον Ιάσονα Τσόλη και στην εκπομπή του Alpha «T-live». Η Υπουργός Παιδείας μέσα από αυτή την ιδιαίτερη συζήτηση-εξομολόγηση «συστήθηκε», πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου στο ελληνικό κοινό ως κόρη, σύζυγος και μητέρα.

«Θυμάμαι μία επίθεση από πολιτικό μου αντίπαλο, ο οποίος είπε ότι δεν σκαμπάζω από μαθηματικά και είναι γνωστό ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά. Κάπως έτσι. Είναι κάτι το οποίο δεν θα είχε ειπωθεί εύκολα σε έναν άνδρα πολιτικό. Δυστυχώς ό,τι κι αν λέμε, υπάρχουν κάποια κατεστημένα. Κι επίσης, υπάρχουν και κάποιες επιθέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα γίνονταν με την ίδια ευκολία σε έναν πολιτικό άνδρα» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας, επίσης, πως ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που καλείται να πάρει στο Υπουργείο Παιδείας έχουν κόστος. «Την ημέρα που θα βάλω νερό στο κρασί μου, θα είναι η μέρα που θα έχει έρθει η ώρα να πάω σπίτι μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κι αν συναντά καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, υπάρχουν δύο που είναι όλη της η ζωή. Οι γιοι της, ο Λουκάς και ο Χρήστος, καρπός του έρωτά της με τον σύζυγό της, τον δικηγόρο Δημήτρη Λουκά. Τους αγαπά κι ας της ζητούν να αφήσει την πολιτική για να κερδίσουν περισσότερο χρόνο μαζί της

«Έχω γκρίνια και το λέω με το χέρι στην καρδιά. Έχω δύο αγόρια, ο ένας είναι 5 και ο άλλος 7. Ο 5χρονος δε νομίζω ότι έχει συνειδητοποιήσει, αλλά ο 7χρονος μού ασκεί σκληρή κριτική και για τις ώρες που λείπω από το σπίτι και για το ότι δεν πάω μαζί του τις ώρες που θα ήθελε στην παιδική χαρά, σε δραστηριότητες, σε πάρτι… Ακούει τη λέξη εκλογές και τρελαίνεται. Πιστεύω ότι αυτές είναι οι προκλήσεις που έχει κάθε εργαζόμενος γονιός που καλείται να συνδυάσει ένα απαιτητικό επάγγελμα και μια ισορροπία στην προσωπική του ζωή» τόνισε.

Με τον σύζυγό της είναι συνοδοιπόροι εδώ και 16 χρόνια. Τη βοηθά, τη στηρίζει και την εμπνέει. Αν και θα την κρίνει αυστηρά, η συμβουλή του για την ίδια είναι πάντα πολύτιμη. «Μας ενώνουν πολλά, η αγάπη πάνω από όλα, η κοινή αντίληψη για τη ζωή και οι κοινές αξίες για το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είναι πραγματικός βράχος. Κι αν σήμερα μπορώ να κάνω αυτά τα οποία κάνω, σε έναν βαθμό το οφείλω σε εκείνον».