Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και εκεί συνομίλησε με τον Μίλτο Τεντόγλου, αλλά και με αθλήτριες που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα στίβου.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πομάσκι, ομοσπονδιακό προπονητή στίβου και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, τη Λούλα Καρατζά, μέλος του ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τη Βίκυ Μανιάτη, προπονήτρια στίβου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) και υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ανέφερε πως «ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Όλα τα γήπεδα, όλοι οι αθλητικοί χώροι θα πρέπει να έχουν προσβασιμότητα για τον λαό χωρίς να πληρώνει και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές σε όλους τους δήμους, σε όλες τις γειτονιές, με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, με απαραίτητο εξοπλισμό».

«Και φυσικά χρειάζεται να στηριχτεί ο πρωταθλητισμός, να στηριχτούν οι πρωταθλητές μας, οι οποίοι κοπιάζουν μια ζωή για να φέρουν αυτά τα μετάλλια και όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πίσω από κάθε μετάλλιο κρύβεται πολύς κόπος, πολύς ιδρώτας. Χρειάζεται στήριξη, λοιπόν, των αθλητών μας, των προπονητών, στήριξη των ανθρώπων των σωματείων που πασχίζουν και κοπιάζουν καθημερινά ξεπερνώντας πάρα πολλές, τεράστιες δυσκολίες», πρόσθεσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων.