Με μεγάλη συγκίνηση μίλησε ο Τζορτζ Τσούνης για τον πατέρα του, τον οποίο, όπως είπε «τον σκέφτεται κάθε μέρα» από τότε που τον έχασε. Σε ένα οδοιπορικό στον τόπο καταγωγής του, τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα και δάκρυσε αναφερθείς στους γονείς του και τις ελληνικές αξίες με τις οποίες τον ανέθρεψαν.

«Έχασα τον πατέρα μου πριν 21 χρόνια και θα έμενα με ευχαρίστηση σε μια καλύβα εδώ αν είχα τον πατέρα μου πίσω. Εκτός από την οικογένεια δεν υπάρχει τίποτε άλλο σ’ αυτή τη ζωή. Κάθε μέρα σκέφτομαι τον πατέρα μου. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Πολύ πιο καλύτερος από μένα. Όμως μου είπε “παιδάκι μου, όλα αυτά που δουλεύεις τόσο σκληρά, να θυμάσαι το πιο σπουδαίο πράγμα που υπάρχει είναι να βρεις μια κατάλληλη γυναίκα και να κάνεις οικογένεια μαζί. Τα άλλα τα πράγματα είναι μπούρδες”. Είναι η οικογένεια. Κι αυτό έμαθα απ’ τους γονείς μου και το ‘μαθα από αυτό το χωριό» είπε με δάκρυα στα μάτια ο Τζορτζ Τσούνης.

Ο Τζορτζ Τσούνης, στην ίδια συνέντευξη, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Η Αμερική έχει τεράστιο ενδιαφέρον και οι ΗΠΑ θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό. Τελεία και παύλα»