O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε μέλη της ΝΔ στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκεστην υπόθεση του Qatargate, ενώ ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

«Μπαίνουμε σε προεκλογική χρόνια το 2023 θα έχουμε εκλογές και θα απογοητεύσω κάποιους λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να εγγραφούν όλο και περισσότεροι στην πλατφόρμα για τους ψηφοφόρους του εξωτερικού.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή το Qatargate, επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι  δείχνει πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δυσφημεί με αυτά που λέει την χώρα στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις εκλογές είπε ότι για την κυβέρνηση οι δυο εκλογές συνιστούν μια εκλογική αναμέτρηση σε δυο γύρους καθώς με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά διαβεβαίωσε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί με βεβαιότητα στη δεύτερη κάλπη. Δεν το λέω ως ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως συνέχιση της σταθερότητας.

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε μεγάλες κρίσεις με επάρκεια και μετατρέπουμε κρίσεις σε ευκαιρία», σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις κρίσεις της θητείας του όπως η μεταναστευτική κρίση, η πανδημία, οι αναταράξεις με την γείτονα εξ ανατολών, η ενεργειακη κρίση. «Και παρά τη διαχείριση όλων των κρίσεων παραμείναμε συνεπείς στις στρατηγικές μας επιλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ομιλία σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Βελγίου

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπείς στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Μειώσαμε φόρους, φέρνουμε επενδύσεις, η ανεργία έχει πέσει και δεσμευτήκαμε για μια Ελλάδα ασφαλή και ισχυρή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να συγκρατήσετε την πυκνότητα του κυβερνητικού έργου σε ένα σύντομο διάστημα και εν μέσω πολλαπλών κρίσεων», είπε και συνέστησε στους παραβρισκόμενους να διαβάζουν τον εβδομαδιαίο απολογισμό της κυβέρνησης.

Τους κάλεσε επίσης να συγκρίνουν το έργο της κυβέρνηση της ΝΔ με το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα ότι «Οι πολίτες θυμούνται περικοπές συντάξεων κλειστά ΑΤΜ μια οικονομία που παρέπαιε».

Σημείωσε ακόμα ότι στην οικονομία η Ελλάδα έχει αλλάξει πίστα και αναπτυσσόμαστε με 6% ενώ είπε με έμφαση ότι επιθυμεί να ενώσει στην κομματική κοίτη της ΝΔ κομματικές δυνάμεις που πιστεύουν σε υγιή πατριωτισμό και εκσυγχρονισμό της χώρας.

«Ο κ. Ανδρουλάκης, θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ομιλία σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Βελγίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη υπενθυμίζοντας ότι «Ο κος Ανδρουλακης έλεγε με σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κου Τσίπρα ας το πει με σαφήνεια και όχι με μισόλογα».

Ζήτησε από τους απόδημους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την κυβέρνηση γιατί καμία ψήφος δεν μπορεί να πάει χαμένη, όπως είπε, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε.

Διαβεβαίωσε ότι με την ίδια συνέπεια όπως και το 2019 η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το σχέδιό της και για την επόμενη 4ετία και ζήτησε κινητοποίηση από όλους για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.

«Αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μονοκομματική κυβέρνηση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχω αποδείξει ότι επιλέγω στελέχη και εκτός της παράταξης».

Ομιλία σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Βελγίου

Αναφερόμενος σε όσα γίνονται στις Βρυξέλλες με το Qatar gate ο πρωθυπουργός είπε ότι η αξιοπιστία της πολιτικής πλήττεται και η εμπιστοσύνη στους θεσμούς βάλλεται και χαρακτήρισε πολύ στενάχωρα οσα είδαν το φως. «Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα τα εξιχνιάσει», τόνισε και εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δείχνει πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. «Στις Βρυξέλλες όλοι γνωριζόμαστε. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτά που λέει και πράττει. Η υπόθεση αυτή τραυματίζει το κύρος της Ευρώπης και ευρωπαϊκών θεσμών».

Τέλος, σχολιάζοντας την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά», απάντησε: «Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις εξαγωγές προϊόντων και αγαθών – δεν νομίζω ότι ένας τέως πρωθυπουργός προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του όταν τη δυσφημεί εκτός Ελλαδος».