Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, οι πολίτες απάντησαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και για το ποια κυβέρνηση προτιμούν να σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.166 ατόμων

Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων είναι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται με ποσοστό 83,6%.

Δεύτερα σε σειρά είναι τα ελληνοτουρκικά, που δείχνουν να απασχολούν έντονα το 48% και πολύ κοντά σε ποσοστά είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία με 30,8% και η εγκληματικότητα με 29,9%.

Ο κορονοϊός, οι παρακολουθήσεις και οι φυσικές καταστροφές, φαίνεται να απασχολούν μικρότερη μερίδα κόσμου με 14%, 11,1% και 12,9% αντίστοιχα.

Για το πού θα πρέπει να δώσει το μεγαλύτερο βάρος η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών, το 60,9% απάντησε στη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, το 34% στο σούπερ μάρκετ και 5,1% είπε ΔΑ.

Το 61,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε και λίγο καλύτερα.

Σχετικά με το τι κυβέρνηση προτιμούν απάντησαν το 31,1% ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 12,5% αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία προτιμά το 21,8% και με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 21,8%.

Δείτε το 2ο μέρος της δημοσκόπησης