Κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Το κυβερνών κόμμα μέσω ανακοίνωσης τονίζει ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια».

Παράλληλα, προσθέτει πως «η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς. Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του».

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανέφερε το εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης “έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας”.

Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η έκθεση επτά διεθνών οργανώσεων Τύπου, Media Freedom Rapid Response, σε μία συγκλονιστική έκθεση-κόλαφο για τις καθεστωτικές πρακτικές Μητσοτάκη.

Αυτό που οι Έλληνες το ζουν κάθε μέρα, με τη φίμωση κάθε κριτικής, τις κάθε λογής λίστες Πέτσα και τις διώξεις δημοσιογράφων για τις έρευνές τους, τώρα το βλέπουν ξεκάθαρα και στην Ευρώπη.

Η δήθεν “φιλελεύθερη” κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει την Ελλάδα σε προβληματική χώρα για την ελευθερία του Τύπου, δηλαδή για την ίδια τη Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης «έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας». Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η έκθεση επτά διεθνών…

Posted by Alexis Tsipras on Monday, March 28, 2022

Οικονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά σανίδα σωτηρίας από την πολιτική του απαξίωση»

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την ανάρτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «συνιστά τουλάχιστον ευτέλεια το να υιοθετεί και να χρησιμοποιεί ελληνικό κόμμα μια έκθεση η οποία προσβάλλει τόσο τον ελληνικό τύπο και τους λειτουργούς του όσο και τους θεσμούς της πολιτείας μας».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, αναζητά σανίδα σωτηρίας από την πολιτική του απαξίωση στο ψέμα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θυμούνται άριστα πόσο πάσχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καθυποτάξει τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι διαγωνισμοί των “βοσκοτοπιών” είναι πολύ πρόσφατοι για να ξεχαστούν».

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ο πλουραλισμός και η ελευθερία του λόγου και της κριτικής αποτελούν καθημερινή πρακτική. Κάθε πολίτης, έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα από το μέσον που εκείνος επιλέγει, από την πληθώρα που υπάρχουν. Και κανένα διεθνές θεσμικό όργανο δεν αμφισβητεί αυτή την πραγματικότητα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.