Άνοιγμα στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα έκανε χθες ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά από πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και των προτεραιοτήτων που τίθενται από το πρωθυπουργικό επιτελείο το αμέσως προσεχές διάστημα με κεντρικό άξονα τις μεταρρυθμίσεις.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2023, καλώντας τους βουλευτές να κάνουν τον προγραμματισμό τους με στόχο την διεκδίκηση της αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές και ζητώντας από τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για να συνεχίσει να παράγει έργο επ΄ωφελεία των πολιτών. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους γαλάζιους εκλεγμένους, προκειμένου να συνεχίσουν να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο της ανάπτυξης, μεγεθύνοντας την προσπάθεια, διορθώνοντας λάθη και μειώνοντας αδυναμίες.

Τα «θέλω» των βουλευτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο μεγάλη μερίδα βουλευτών, με εκείνους της περιφέρειας να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών αλλά και τη δυσφορία του επαγγελματικού κόσμου για την επιβολή των νέων μέτρων.

Αίσθηση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη αλλά και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη βουλευτή νότιου τομέα, οι οποίοι μετέφεραν την ενόχλησή τους για την έλλειψη συντονισμού στην ανάθεση των εισηγητών των νομοσχεδίων, υπό την έννοια ότι ορίζονται οι εισηγητές αργά και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας για να μελετηθεί προσεκτικά το εκάστοτε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στην ολομέλεια και πρέπει προηγουμένως να υποστηριχθεί στις επιτροπές. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να επιλέγεται ποιος βουλευτής θα πάρει επ’ ώμου ένα νομοσχέδιο, όταν θα μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση.

«Καρφιά» για τα υπουργικά αντανακλαστικά

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι γκρίνιες των βουλευτών για τη στάση ορισμένων υπουργών, καθώς όπως είπαν στέλνουν στα υπουργικά γραφεία τα αιτήματά τους και είτε αυτά απαντώνται ετεροχρονισμένα, είτε εν μέρει. Συνεπώς, ζητήθηκε από τα μέλη της ΚΟ να υπάρχει αποδοτικότερη συνεργασία με τα επιτελεία των υπουργών για να μην αισθάνονται παραγκωνισμένοι και να λαμβάνονται υπόψη και οι δικές τους παρεμβάσεις.

«Να γίνετε οι αγγελιοφόροι της Ελλάδας που αλλάζει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των βουλευτών, επανέλαβε ότι η πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου του είναι ανοιχτή σε όλους και τους ζήτησε να «γίνουν οι αγγελιοφόροι της Ελλάδος που αλλάζει και της ελπίδας που χαράζει. Να γίνουν ιμάντες του έργου της κυβέρνησης σε κάθε γωνιά της Πατρίδας, αλλά και η δυνατή φωνή που θα μεταφέρει και στα Υπουργεία, αλλά και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και τα θέλω και τα πρέπει των πολιτών». Επανέλαβε δε ότι η σύσταση που έχει δώσει στους Υπουργούς είναι να έχουν ανοιχτή και γόνιμη συνεργασία με τους βουλευτές, προσθέτοντας ότι «θεωρώ όλους σας άξιους συμπαραστάτες, αιχμές της πολιτικής μας δράσης».