Τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές του Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ειδικότερα, βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι και στο Θραψανό του δήμου Μινώα – Πεδιάδος, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί επισημαίνοντας πως «το πλήγμα των πολιτών είναι μεγάλο» δηλώνοντας παράλληλα ικανοποίηση για τη θερμή εθελοντική ανταπόκριση της κοινωνίας των πολιτών «που από την πρώτη στιγμή έδειξαν ετοιμότητα και συμπαραστάθηκαν στους σεισμόπληκτους. Η στήριξη αυτή είναι ένα θετικό μήνυμα αν και ακόμη υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Αν και υπάρχουν εξαγγελίες τής κυβέρνησης, και αυτό είναι καλό, θέλουμε στην πράξη γρήγορες αποφάσεις και επενδύσεις, για να μπορέσουν οι περιοχές να αποκαταστήσουν τις πληγές τους, αλλά ταυτόχρονα στήριξη των πολιτών που δεν έχουν εργασία ή έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη κσι τον δήμαρχο Μινώα – Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη.

Γιώργος Παπανδρέου: Επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Όπως του είπε ο τελευταίος, από του δευτεροβάθμιους ελέγχους των κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 50 κτίσματα που θα πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα, ενώ πάνω από 1.000 είναι ετοιμόρροπα.

Από το Αρκαλοχώρι, που ήταν ο δεύτερος σταθμός του, ο κ. Παπανδρέου είδε τους οικίσκους και συνομίλησε επίσης με σεισμόπληκτους που μένουν εκεί. «Δεν μπορεί μόνο με την επιδότηση του καθενός ατομικά να στηθούν και πάλι οι περιοχές. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα βοηθήσει ξανά τον τόπο να έχει ζωή. Η παρουσία μου  συμβολίζει την ανάγκη όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και συμβολής στην προσπάθεια να επισπευστούν οι διαδικασίες και να βοηθηθούν οι πολίτες» όπως είπε. Ακολούθως βρέθηκε στις Μελέσες και στο Αστρίτσι του δήμου Αρχάνων- Αστερουσίων, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πόλη του Ηρακλείου.