«Μου λένε ότι θα οργανωθεί προσέλευση ΣΥΡΙΖΑίων στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, για να μην εκλεγώ πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Τους απαντώ: ακόμα καλύτερο να το επιχειρήσουν, αφού αυτό θα σημαίνει μεγαλύτερη προσέλευση. Και στην εσωκομματική μάχη του 2007 έρχονταν από άλλο κόμμα να μας επιλέξουν τον αρχηγό και τότε επίσης λέγαμε ότι αφού έρχονται στην κάλπη μας, είναι στο χέρι μας να τους κερδίσουμε και για μετά» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Αν το βράδυ των εκλογών είμαι η επιλογή των πολιτών, ο χαιρετισμός μου θα είναι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε, επικρίθηκε και τώρα συγκρίνεται και υπερέχει. Άνθρωποι που είναι σε άλλα κόμματα βάπτισαν το ΚΙΝΑΛ, το σύμβολο του οποίου δε σημαίνει τίποτα. Το ταυτοτικό θέμα πρέπει να τελειώσει αμέσως».

Εκτίμησε επίσης ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξουν δύο γύροι για την ανάδειξη του προέδρου, κάτι που σημαίνει ότι τον νικητή θα τον γνωρίζουμε όταν θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. «Να ξέρει πάντως ο πολίτης ότι αν δεν έρθει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να έρθει τη δεύτερη Κυριακή. Επίσης, εκείνος που έρχεται ως φίλος δεν θα παραμείνει καταγεγραμμένος, καθώς η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει τη διατήρηση σχετικού αρχείου».

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός πως ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στο κόμμα «όποιος και να επικρατήσει», υπενθυμίζοντας ότι σε προηγούμενες μάχες έμεινε δίπλα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν υπάρχει πρόταση για συγκυβέρνηση από τα δεξιά»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύμπραξης μετά τις εθνικές εκλογές, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει πρόταση για «συγκυβέρνηση από τα δεξιά» και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα την κάψει την απλή αναλογική», δηλαδή θα πάει κατευθείαν σε δεύτερες εκλογές.

«Μόνο ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα συμπράξω με τον κ. Μητσοτάκη. Κανείς από τους 6 υποψήφιους δεν το έχουμε θέσει. Υπάρχει πρόταση για συνεργασία από τα Αριστερά, από τον κ. Τσίπρα. Πρώτος του είπε όχι ο κ. Κουτσούμπας, μετά ο κ. Βαρουφάκης, αλλά εμείς δεν είμαστε διασώστες, ούτε δεκανίκι» σημείωσε.