Τη διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών debates μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ προτείνει ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να διεξαχθούν σε ισάριθμες πρωτεύουσες Περιφερειών της χώρας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο υποψήφιος για την αρχηγία του Κινήματος τόνισε πως «η Φώφη Γεννηματά με την απώλειά της, μας αφήνει μια πολιτική παρακαταθήκη, αυτή της ενότητας, της προσπάθειάς της να κρατήσει τον χώρο ενωμένο, να κοιτάζει μπροστά. Για αυτό, θα ήθελα να προτείνω και μέσα από την εκπομπή σας, να κάνουμε μαζί με του άλλους συνυποψηφίους μου, σοβαρές συζητήσεις, όλοι μαζί, σε 4 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για να δείξουμε και ότι αυτός ο χώρος έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα, αλλά και για να υπογραμμίσουμε την ενότητα την οποία συμβολίζει η Φώφη Γεννηματά».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να βλέπουν τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής: «Αυτή η παρακαταθήκη (σ.σ. της ενότητας), μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές μεν αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές στις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσους θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κόμματα-τσιφλίκια και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής. Και για να γίνει αυτό, οι θέσεις θα πρέπει να μετράνε και στις επιλογές των ψηφοφόρων».

Επιπλέον ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους αποδήμους: «Προτείνω ηλεκτρονική ψηφοφορία τουλάχιστον για τους αποδήμους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε έναν μήνα από τώρα. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι πιασάρικα θέματα, παρότι είναι. Το κόμμα πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία. Να γίνει πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο και όχι να απωθεί. Να βλέπει ο καθένας ο οποίος συμμετέχει, πώς η συμμετοχή της ή του, φέρνει αποτελέσματα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.