«Πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς» επιθυμεί ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, παρατηρώντας παράλληλα πως εάν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό θα σημάνει την οριστική ρήξη της Νέας Δημοκρατίας με την Εκκλησία.

Μιλώντας στο Βήμα FM και αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό, ο κ. Μπαλτάκος σημειώνει πως «εάν περάσει το νομοσχέδιο ως έχει, η διάρρηξη (ΝΔ και Εκκλησίας) θα είναι οριστική και πλήρης. Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους Μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή – δεν θέλω να πω ονόματα – άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική».

Αναφερόμενος στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και την αντιμετώπισή της, ο κ. Μπαλτάκος παρατηρεί: «Οι ψηφοφόροι φταίνε; Δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτική. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις μια λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Έχετε ακούσει τι λένε (οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής); «Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο». Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της Χ.Α. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει. Γιατί δεν ρωτάτε τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ρωτάτε εμένα; Γιατί δεν τους ρωτάτε γιατί ψηφίζουν Χ.Α. ενώ είναι κομμουνιστές ή ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα; Πολιτικές χρειάζονται, οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει. Όταν π.χ. το 2010 καθιερώθηκε νόμος που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους, που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατιωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε. Τέτοιες πολιτικές πρέπει να γίνουν».

«Σχέδιο επιστροφής στελεχών δεν ξέρω αν υπάρχει, διότι δεν συμμετέχω τώρα στο σχεδιασμό», σημείωσε ακόμη, ερωτηθείς σχετικά ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σημεία που βλέπετε και εσείς, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν έχει αξία να απευθύνεσαι σε άτομα χωρίς να αλλάζεις την πολιτική σου, διότι οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τη Ν.Δ. για τους λόγους που ανέφεραν. Και αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν για λόγους πολιτικής, επειδή άλλαξαν πολιτική. Δεν μπορείς να επανέλθεις λοιπόν αν η πολιτική σου είναι ίδια και αν επανέλθουν, δεν θα μεταφέρουν τους ψηφοφόρους τους, διότι οι άνθρωποι που τους ψήφισαν εκτός Ν.Δ. το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους. Φυσικά (θέλω μια πιο δεξιά πολιτική). Πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς».