«Η κρίση της πανδημίας (του κορονοϊού) δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο Γιώργο Χότζογλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Επισιτισμό ότι το κόμμα της θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τις δημόσιες αναφορές του, ώστε να αναλάβουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοτική πλευρά τις ευθύνες τους.

Επίσης, σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα προστατεύει τα δικαιώματά τους, η οποία υπογράμμισε «θα πρέπει να κυρωθεί «υποχρεωτικά εκτελεστή», από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός από κακόπιστους εργοδότες εις βάρος των εργαζόμενων. Και να ελεγχθεί η εφαρμογή της με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ».

Εξέφρασε την ενόχλησή της επειδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων -με την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης- ζητά επιπρόσθετα μόνιμες μειώσεις αποδοχών που φθάνουν το 20%, κατά την διαπραγμάτευση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

«Η ανάκαμψη του Ελληνικού Τουρισμού για το 2021, προϋποθέτει την κοινή προσπάθεια όλων, όχι την εξοντωτική επιβάρυνση των εργαζομένων. Και κυρίως την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 6% όπως έχουμε προτείνει», τόνισε η κ. Γεννηματά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες ο γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου, οι αρμόδιοι βουλευτές, Γιώργος Φραγγίδης, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Μουλκιώτης και οι γραμματείς των Τομέων Τουρισμού και Εργασίας Γιώργος Νικητιάδης και Χρήστος Μέγας.