Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ενόψει των ευρωεκλογών ότι ο «Αλέξης Τσίπρας είναι το ατύχημα που πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή.

Επίσης, μιλώντας στη «Real News» ξορκίζει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να ανακόψει την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια και θα δημιουργούσε ένα αβέβαιο περιβάλλον για τη μεγάλη συζήτηση που θα αφορούσε την οριστική λύση για το χρέος και θα αρχίζει μέσα στο καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως η χώρα πέτυχε πράγματα που οι περισσότεροι τα θεωρούσαν αδιανόητα πριν από δύο χρόνια. Έβγαλε πλεόνασμα, τερματίστηκε η ύφεση, βγήκε στις αγορές και δανείστηκε κανονικά, για πρώτη φορά από το 2010.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι το φθινόπωρο το ελληνικό χρέος θα αναγνωριστεί επισήμως ως βιώσιμο! Με ακόμα χαμηλότερους τόκους ετησίως και άλλες διευκολύνσεις. Δηλαδή, η Ελλάδα θα είναι πιο σταθερή οικονομικά και πιο ελκυστική για επενδύσεις. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της με τόσο χαμηλά επιτόκια, με συνεχή πλεονάσματα κάθε χρόνο. Με υγιή ανάπτυξη πλέον και χωρίς εξάρτηση από δανεικά και δανειστές…» δηλώνει στην εφημερίδα.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Θέλω να επιβεβαιωθεί η σταθερή πορεία της χώρας για να φέρουμε επενδύσεις, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση και τις συμμαχίες της Ελλάδας, για να προχωρήσω την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν…». Τονίζει ακόμη: «Εάν προέκυπτε εσωτερική αποσταθεροποίηση, θα γινόμασταν όλο και πιο ευάλωτοι στη διεθνή αστάθεια, που μας περιζώνει». Υπογραμμίζει τέλος: «Εκείνο, που μπορώ να σας πω σήμερα, είναι ότι το Φθινόπωρο, το ελληνικό χρέος θα αναγνωριστεί και επισήμως ως βιώσιμο».