Eκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), δρ. Αντρέα Αμόν (Andrea Ammon), είχε ο Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα και έλαβε ενημέρωση για τη δυσμενή πορεία της πανδημίας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι, νέο σοκ με 2.646 κρούσματα σήμερα (04/11) προκλήθηκε στη χώρα, ενώ υπήρξαν και 18 νέοι θανάτοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρθηκε στη σχετική ενημέρωση, οι διασωληνωμένοι είναι 179 . Από τα νέα κρούσματα τα 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46.892.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 673 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για τον κορονοϊό αύριο 5/11 στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάμε για γενικό lockdown.