Ο καπετάνιος του Oruc Reis, Cankat Uzşen, δήλωσε υπερήφανος που υπηρετεί τη χώρα του στη «Γαλάζια Πατρίδα». Από βιβλιοθήκη μέχρι και γυμναστήριο διαθέτει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.

Ο Cankat Uzşen μίλησε στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak για το πλοίο του, το οποίο είχε καταπλεύσει στην Αττάλεια για εργασίες συντήρησης και σήμερα βγήκε ξανά στα ανοιχτά με άγνωστο – για την ώρα- προορισμό.

«Το πλοίο μας διαθέτει τις εγκαταστάσεις σεισμικών πλοίων που λειτουργούν σε όλα τα διεθνή ύδατα. Το προσωπικό μας μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση, να καθίσει στο σαλόνι και να παίξει διάφορα παιχνίδια. Έχουμε βιβλιοθήκη, πινγκ πονγκ και γυμναστήριο. Έχουμε επίσης πρόσβαση στο διαδίκτυο», ανέφερε αρχικά για το Oruc Reis ο καπετάνιος του.

Στη συνέχεια ο Cankat Uzşen στάθηκε στην υπερηφάνεια και την τιμή που νιώθει εκείνος και το πλήρωμά του, καθώς δραστηριοποιούνται στη «Γαλάζια Πατρίδα: «Είχαμε το ναυτικό μαζί μας και αυτό έδινε επιπλέον κίνητρο για το πλήρωμα. Οι υπηρεσίες στην περιοχή που θεωρούμε ως “Γαλάζια Πατρίδα” είναι θέμα υπερηφάνειας και τιμής για εμάς».

Oruc Reis: Παράξενη κινητικότητα για το τουρκικό ερευνητικό – Το «πρόδωσαν» οι χάρτες θαλάσσιας παρακολούθησης

Την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας «προδίδουν» οι χάρτες θαλάσσιας παρακολούθησης.

Εδώ και αρκετή ώρα έχει εξέλθει από το λιμάνι της Αττάλειας και κινείται νοτιοανατολικά με μεγάλη ταχύτητα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για κάποια νέα αποστολή ή κινείται στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης και των δοκιμών που κάνει.

Όπως σημειώνει ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχει τεθεί σε λειτουργία σε μια κρίσιμη στιγμή για την έναρξη των διερευνητικών και ενόψει της της Συνόδου Κορυφής προκειμένου η Τουρκία να δείξει ότι το παραμένει στην περιοχή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «επιστρατευτεί» για τους γνωστούς λόγους.