Την κυβέρνηση κατηγορεί για απαξίωση της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή του ανακοίνωση. Σύμφωνα με το κόμμα «η πολιτική που διαλύει την κοινωνία, για να εφαρμοστεί, προϋποθέτει τη μετατροπή της Βουλής σε εργαλειοθήκη των δανειστών».

«Η ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την απαξίωση της Βουλής είναι προφανής» αναφέρει ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση, χθες βράδυ και προσθέτει ότι το πρώτο θύμα των μνημονίων είναι η ίδια η δημοκρατία.

«Αυτές τις μέρες» προσθέτει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδείχθηκε ότι η πολιτική που διαλύει την κοινωνία, για να εφαρμοστεί, προϋποθέτει τη μετατροπή της Βουλής σε εργαλειοθήκη των δανειστών» ενώ χαρακτηρίζει «διχαστική» την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη.

Χθες ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «καταχρηστική παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος, προσπαθώντας να αλλοιώσει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συζήτησης του νομοσχεδίου» και υπενθύμισε πως η πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του, δεν μπορεί να είναι απλή πρόταση αποδοκιμασίας, καθώς «κατά τον Κανονισμό με την πρόταση μομφής θεωρείται πως έχω διαπράξει αξιόποινη πράξη».

Ο πρόεδρος της Βουλής άφησε υπονοούμενα στην ομιλία του, πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε συνειδητά την ώρα που εκείνος απουσίαζε από την έδρα προκειμένου να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προήδρευε ο Γιάννης Δραγασάκης.