Μια διαφορετικού είδους επιστολή έλαβε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποστολέας ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και σε πολύ φιλικό ύφος ενημέρωνε τον παραλήπτη ότι εντός του φθινοπώρου θα ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία που θα έχει ως κύριο θέμα τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο δια ταύτα, ζητούσε από τον κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως γεφυροποιός πολιτισμού με την Ρωσία ώστε να συμμετάσχει ποικιλοτρόπως και η αχανής χώρα στο κινηματογραφικό εγχείρημα καθώς ως γνωστόν ο Κερκυραίος διπλωμάτης που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, είχε διατελέσει μεταξύ άλλων Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, δίπλα στον τσάρο Αλέξανδρο την περίοδο 1815 – 1822.

Όπως αναφέρει η στήλη «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Γιάννης Σμαραγδής έχει έρθει επίσης σε επαφή με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το συγκεκριμένο θέμα καθώς επίσης και με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ώστε να στηρίξουν το εγχείρημά του.