«Θέλετε να έχουμε δουλειές ή να μην έχουμε; Να τις φτιάξουμε λοιπόν», τόνισε ο Χάρης Παμπούκης υπερασπιζόμενος τις διατάξεις του fast track ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια νομική επισφάλεια στην επίσπευση των μεγάλων επενδύσεων.

«Θέλω όμως ανάπτυξη εξπρές και το παίρνω ευχαρίστως πάνω μου», τόνισε. Ο κ. Παμπούκης δέχθηκε τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, που προβλέπει ότι σε περιπτώσεις επενδύσεων μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία, η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μπορεί να αποφασίζει την κατ’ εξαίρεση ένταξή τους στο fast track, ανεξαρτήτως του κόστους επένδυσης.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει εντελώς τη συγκεκριμένη διάταξη, αν διατηρηθούν οι αντιρρήσεις των βουλευτών.

«Δεν αλλάζουμε ουσιαστικά το νόμο που ισχύει. Το fast track είναι επί της ουσίας ένας νόμος πλαίσιο. Μην παρουσιάζουμε ότι είναι η παντιέρα ενόψει εκλογών γιατί δεν είναι», σχολίασε ο κ. Παμπούκης, ενώ τράβηξε την προσοχή των βουλευτών όταν ομολόγησε: «Έχω κουραστεί προσωπικά από την πολυνομία της χώρας μας».

Εξίσου ισχυρό αντίκτυπο είχε η δήλωσή του ότι «πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Όποιος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του». Τις ενστάσεις τους στις προωθούμενες διατάξεις διατύπωσαν όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης.