Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό θα στηρίξουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο πρώτο κύμα έλλειψης ρευστότητας.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ένα δεύτερο βήμα σε μια πολύ συστηματική δουλειά και διαδικασία που πραγματοποιείται με προσεκτικό τρόπο, διότι, προφανώς, δεν πρέπει να χάσουμε το δημοσιονομικό έλεγχο», σημειώνει σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού,

Το πρώτο βήμα ήταν η στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί από αναγκαστικές υποχρεώσεις και αποφάσεις που λαμβάνονται για λόγους υγείας, ανέφερε ο υπουργός σημειώνοντας με το δεύτερο βήμα, τα οριζόντια μέτρα, θα στηρίξουν εργαζόμενους με το επίδομα των 800 ευρώ και επιχειρήσεις με την αναστολή καταβολών οφειλών, βεβαιώσεων, ρυθμίσεων, δόσεων κ.τ.λ., «ώστε να μπορέσουν να σταθούν στο πρώτο κύμα της έλλειψης ρευστότητας που τους “χτυπάει”».

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς για να συγκεντρωθούν οι προτάσεις τους και με τη σειρά τους να προταθούν προς το υπουργείο Οικονομικών, «ώστε να στηριχθεί το τουριστικό μας προϊόν συνολικά».