Παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θα παρουσιαστούν την επόμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα της καμπάνιας που τρέχει εδώ και περίπου τρεις μήνες η ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με την ΜΑΚΙ (Μαθητική Κίνηση Νέων), υπό τον τίτλο «Το σχολείο που θες».

Στόχος της καμπάνιας είναι μέσα από ανοιχτή συμμετοχική διαβούλευση, επαφή με φορείς της πολιτείας αλλά και συναντήσεις με τους ίδιους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια να δημιουργηθεί μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τις δύο αυτές εκπαιδευτικές βαθμίδες.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια πρόταση-τομή για ένα τμήμα της Παιδείας το οποίο λιμνάζει τις τελευταίες δεκαετίες, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να μιλήσουν για το σχολείο που θέλουν, αλλά και να το αποκτήσουν. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να απεικονίσουμε με την πρότασή μας ένα σχολείο το οποίο θα πλησιάσει τα σύγχρονα πρότυπα της εκπαίδευσης βασισμένο στον εθελοντισμό, τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών, τις ψηφιακές δεξιότητες, την ουσιαστική γνώση και όχι τη στείρα αποστήθιση» όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι κάποιες από τις προτάσεις έχουν μπει ήδη στο στάδιο της υλοποίησης από το υπουργείο Παιδείας, όπως για παράδειγμα η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.