Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της ανακοίνωσης των εκπαιδευτικών για τις κινητοποιήσεις και τις επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες στα σχολεία.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα επιχειρήματα που στηρίζουν μια απεργία και τόνισε ότι η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι πιστή αντιγραφή των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή τη στιγμή, όπως έχει αποδειχθεί, έχουν αφαιρεθεί όλα τα επιχειρήματα που θα στήριζαν μία απεργία. Δεν μιλώ για τα γενικά θέματα. Μιλώ για τα κλαδικά θέματα που οφείλει να υπερασπίζεται ο κάθε συνδικαλιστικός φορέας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα επιχειρήματα διότι οι διαθεσιμότητες υπάρχουν, αλλά απολύσεις δεν θα υπάρξουν», είπε.

Και πρόσθεσε: «Όταν λοιπόν έφυγε και το θέμα της διαθεσιμότητας, προκύπτει και από την ίδια επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές που εμένα μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, γιατί ο δάσκαλος πρέπει να είναι “φάρος αισιοδοξίας” και όχι να λέει εκφράσεις του τύπου “θέλουν να τσακίσουν τη νιότη σου”. Προκύπτει από την ανακοίνωση ότι υπάρχουν όλα τα άλλα θέματα πλην της Παιδείας. αν δείτε την επιστολή και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι πιστή αντιγραφή των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».