Η ιστορία και η λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία που θα εγκαινιαστεί στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης από τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα.

Τίτλος της έκθεσης θα είναι «Η Βουλή των Ελλήνων: Οι  σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών».

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου.

Από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914 και από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967,στη μεταπολίτευση του 1974 και στις μέρες μας.

Προεκλογικοί αγώνες και συγκεντρώσεις, η δημόσια εικόνα του βουλευτή, σημαντικές συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής και η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζωντανεύουν μέσα από φωτογραφίες και εικαστικά έργα, χειρόγραφα και έντυπα, αφίσες και φυλλάδια υποψηφίων, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, σχεδιαγράμματα και χάρτες, αποσπάσματα από επίκαιρα και κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα της Βουλής που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη) και θα διαρκέσει έως το φθινόπωρο του 2020.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό θα είναι καθημερινά 9.00 με 16.00, Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 με 20.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 με 15.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.