Απάντηση Κεραμέως σε ανάρτηση του Τσίπρα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το σχόλιο της υπουργού Παιδείας στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:01
14/11/2019
Απάντηση Κεραμέως σε ανάρτηση του Τσίπρα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
7
loading

Το πανεπιστήμιο στην Κοζάνη επισκέφθηκε την Πέμπτη (14/11) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Εκτός του ότι δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα νέα πανεπιστήμιο που προέκυψε από τη συγχώνευση δύο ιδρυμάτων, στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της σημερινής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «άστοχη και εκδικητική» την αναστολή τμημάτων του ιδρύματος της Δυτικής Μακεδονίας.

«Κύριε Τσίπρα πέρα από το ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων η έναρξη ανεστάλη για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ιδρύθηκαν παράνομα, χωρίς τη γνώμη της ΑΔΙΠ, χωρίς ουσιαστικές μελέτες, χωρίς σχεδιασμό, ας θυμηθούμε επιπλέον τις βουλευτικές σας τροπολογίες των τελευταίων λεπτών ίδρυσης κάποιων εξ αυτών», απάντησε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στο Twitter, στη δημοσίευση που έκανε από το ίδιο μέσοι κοινωνικής δικτύωσης ο τέως πρωθυπουργός.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία με προοπτική αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, αν δεν επενδύσουμε στη νέα γενιά του τόπου μας», ανέφερε στις δικές του αναρτήσεις ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να αποσύρει την άστοχη και εκδικητική απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Τα τρία κακά της μοίρας της

  Εκτός από άσχετη με την Παιδεία είναι ακροδεξιά και θεούσα!

 2. avatar το μεγάλο καλαμπούρι με τον

  ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ και ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του είναι ότι κάνουν .....αντιπολίτευση στη.....ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του ΚΟΥΛΗ.

 3. avatar Πωλούνται πάσης φύσεως αριστερά υλικά από 5ο χέρι σε τιμή ευκαιρίας

  Εάν το συριζα είχε αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και από αξιωματική αντιπολίτευση.

 4. avatar Αυστριακος

  Δεν νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το αν κάποιος πολιτικός έχει καταφέρει να πάρει πτυχίο ή όχι και σαν παράδειγμα θα θέσω τους καγκελάριους της Αυστρίας Faymann και Kurz. Δείτε πού είναι η Αυστρία και που είναι η Ελλάδα των καθηγητών.

 5. avatar Tes

  Οταν μια κυβέρνηση δεν έχει προγραμμα για την δημόσια παιδεια της ειναι πιο εύκολο να κλείνει τμήματα πανεπιστημίων από το να ανοίγει!
  Ανύπαρκτοι σε παιδεια και υγεία.

 6. avatar Ήσυχος

  Με νομοθετήματα σαν τα δικά σας
  κε Τσίπρα, του ποδαριού και του ρουσφετιού, σίγουρα δεν θα έχουμε επένδυση στη γνώση, στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Αφήστε τους ανθρώπους που έχουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες να προσπαθήσουν να βάλλουν τάξη σ' αυτούς τους τομείς. Γιατί άνθρωποι της πολιτικής, που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους μετά από δεκαετίες( κος Τσίπρας σε δέκα χρόνια) στην καλύτερη η δεν τις τελείωσαν πότε (πρώην υπουργός Παιδείας κος Φίλης) στη χειρότερη, καλό θα είναι, να είναι μετρημένοι όταν αναφέρονται σε ανάλογα θέματα.

  Γιατί άνθρωποι που Είδαμε τους ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς τόσα χρόνια . Γεμίσαμε την χώρα με Πανεπιστήμια

  Λίγο πολύ, άμεσα ή έμμεσα, σχεδόν οι περισσότεροι έχουμε άποψη για το συμβαίνει στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Φοιτητές που δεν μπορούν
  να ανταποκριθούν ούτε στο ελάχιστο στις απαιτήσεις της σχολής τους, αφού μπαίνουν με τέσσερις και πέντε χιλιάδες μόρια. Αποτέλεσμα, στην καλύτερη να τελειώσουν μετά από δεκαετία και βάλε,

  Καταλήγουν να γίνονται " αιώνιοι" μιλάτε κε Τσίπρα

  1. avatar καλα τα λες….

   αλλα ξεχνας οτι ηταν 4 χρονια εναντι....??????????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει