Γιατί αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη για τη βλασφημία

«Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:21
12/11/2019
Γιατί αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη για τη βλασφημία
27
loading

Αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη για τη βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Τσιάρας δήλωσε σχετικά με τη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Τροπολογία για τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην ποινική διαδικασία

Στο μεταξύ, τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών στο σχέδιο νόμου με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην ποινική διαδικασία και την εκπροσώπησή του από το ΝΣΚ.

Με την τροπολογία ρυθμίζεται η άσκηση έγκλησης για λογαριασμό του Δημοσίου, όπου αυτό απαιτείται, αλλά και η συμμετοχή του στις διαδικασίες αποχής από την ποινική δίωξη, της ποινικής διαπραγμάτευσης και της ποινικής συνδιαλλαγής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Στεφος 369

  Το τρία χρόνια φυλάκιση άστα. Άλα έχει καταντήσει αηδία βλασφημία η προστηχη βοθρολογια Γενικά στην Ελλάδα κοντά σε ενήλικες σε μικρά παιδιά εκεί χρειάζεται πρόστιμο αναλόγως.

 2. avatar δαιμονας!!

  τα κέρατα τα βλέπετε πάνω από τα φρύδια του Τσιαρα

 3. avatar Απ Παύλος

  Φαντασθείτε, να τρώμε χοιρινό στους μουσουλμάνους μπροστά και αυτοί να μας κάνουν μύνηση για εξυβριση των θείων τους.. αφήστε τους κρεατοφάγους ελεύθερους!

 4. avatar Βαγγελας

  Παλι καλα αποσύρθηκε η ηλίθια διάταξη. Γλύτωσε τα χειρότερα η χριστιανοταλιμπάν εκκλησία της Ελλαδος καθώς αυτη η διάταξη απλά θα έκανε τον κόσμο να βρίζει περισσότερο τα θεία. Χάνονται οι πιστοί... Χάνει πελατολόγιο η θρησκεια, οι εποχές αλλάζουν κ δε μπορει κανεις να το σταματήσει

 5. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Θα ήθελα να πω την γνώμη μου για το θέμα αυτό. Έχει μεγάλη σημασία τι είπε ο Ιησούς Χριστός για την καρδιά+το στόμα του ανθρώπου [43 «Γιατί δεν υπάρχει δέντρο καλό που να κάνει καρπό σάπιο,ούτε πάλι δέντρο σάπιο που να κάνει καρπό καλό.
  44 Γιατί κάθε δέντρο γνωρίζεται από το δικό του καρπό. Γιατί από αγκάθια δε μαζεύουν σύκα ούτε από βάτο τρυγούν σταφύλια.
  45 Ο αγαθός άνθρωπος από τον αγαθό θησαυρό της καρδιάς του προφέρει το αγαθό,+ο κακός από τον κακό προφέρει το κακό. Γιατί από το περίσσευμα της καρδιάς μιλά το στόμα του». ] Λουκάς 6:43-45.+αλλού ο Ιησούς Χριστός είπε [ 20 Έλεγε μάλιστα: «Ό,τι βγαίνει από τον άνθρωπο, εκείνο κάνει ακάθαρτο τον άνθρωπο.
  21 Γιατί μέσα από την καρδιά των ανθρώπων βγαίνουν οι διαλογισμοί οι κακοί, πορνείες, κλοπές, φόνοι, 22 μοιχείες, πλεονεξίες, κακίες, δόλος, ασέλγεια, οφθαλμός κακός, βλαστήμια, υπερηφάνεια, αφροσύνη.
  23 Όλα αυτά τα κακά βγαίνουν από μέσα+κάνουν ακάθαρτο τον άνθρωπο».] Μάρκο Ευαγγέλιο 7:20-23. Ο Ιησούς Χριστός είπε πως ο άνθρωπος μιλά από το περίσσευμα της καρδιάς του. Ότι έχει ο άνθρωπος στην καρδιά αυτό θα βγει προς τα έξω.Η αμαρτία είναι μια πνευματική δύναμη που εξουσιάζει τον άνθρωπο+τον σπρώχνει να αμαρτάνει.Η βλαστήμια,η βωμολοχία,οι ύβρεις+οι κατάρες είναι ένα μέρος της αμαρτίας. Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να ελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία του+να τον κάνει ένα νέο άνθρωπο. Άσχετα τι θα λένε οι νόμοι των ανθρώπων ή του κράτους η αμαρτία παραμένει.Εσύ θέλεις να γίνεις υγιής+ελεύθερος από αμαρτία;

  1. avatar Στεφος 369

   Κάναμε τούς ιερείς Δημόσιους υπάλληλους χωρίς καν ελέγχω αν Αυτός ο άνθρωπος πιστεύει στον Θεό μερική μόνο κακά έφεραν πεδοφύλη ανώμαλη φιλαργυρία κτλ και τους πληρώνει ο πολίτης μέχρι να πεθάνουν. Μολύνοντας την κοινωνία και τον οίκο του Χριστού. Έλεος

 6. avatar PanosGianaros

  Το ξέρει καλά ο Τσιάρας και ο Κούλης , οτι σε λίγο θα αρχίσουν όσοι τους ψήφισαν
  να τους βρίζουν και να τους βλαστημάνε . . . !
  ΟΧΙ , να βάλουμε και τους ψηφοφόρους μας μέσα , ποιοί θα μας ψηφίσουν
  θα ξεμείνουμε απο . . . . . ΣΤΑΥΡΟΥΣ . . . !

 7. avatar Ντάξ!

  Ένα προστιματάκι αν υποβληθεί σχετική έγκληση απο θιγόμενο για βλασφημία
  δεν θα χάλαγε τα πράγματα. Αλλά όχι και δύο χρόνια.

 8. avatar Πλάτων Πολιτεία

  Ετσουξε σε κατι ακροδεξιούς αγράμματους που γουστάρουν μεσαίωνα και ρίχνουν στη κεντρώα ΝΔ το φταίξιμο που απεσυραν αυτο το έκτρωμα-διαταξη.

 9. avatar Κινδύνευε ο ψηστης του Αντισλαμ Μπάρμπεκιου

  Για βλασφημία από τους άθεους αριστερούς υποστηρικτές του Ισλάμ .

 10. avatar οι ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

  που έχουν αυτή τη διάταξη είναι γελοίες.....

 11. avatar Ευρώπη

  Ευτυχώς που το καταλάβατε. Τραγική η συγκεκριμένη διάταξη που παραπέμπει σε μεσαίωνα. Και όχι, δεν κατακρίνω το να πιστεύει κάποιος στο Θεό, ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλά ας μη φτάνουμε στο σημείο να δίνουμε ποινές για κάτι τέτοιο! Παραείναι γελοίο και υπανάπτυκτο. Την Ευρώπη πρέπει να πλησιάζουμε, όχι την ανατολή.

 12. avatar Ζωή 2019

  Παλι καλα !!!
  Εισακούστηκαν οι προσευχες μας.

 13. avatar Συγχαρητήρια

  Ο θεος τους φωτισε και καταργησαν αυτη τη γελοία διάταξη.

 14. avatar Γι’αυτό…

  Επειδή ξεσηκώθηκε ο κόσμος από την προσπάθεια των ακροδεξιών της ΝΔ, να μας φέρουν πάλι στο μεσαίωνα τον 21ο αιώνα!

 15. avatar ΝΙΚΟΣ1971

  Η διάταξη αποσύρεται όχι επειδή οι νεοελληναράδες είναι άθεοι (δικαίωμά τους είναι ) ,αλλά επειδή θέλουν ελεύθερα και χαλαρά να βλαστημούν και να έχουν στόμα βόθρο.
  Χάριν ελευθερίας !! Τόσο ζώα !!
  Ακόμα και οι Τούρκοι δείχνουν σεβασμό.

 16. avatar Νικος χασαπης

  Χαχαχα αριστεροί φιλελε αλλά με γραβάτες.[...] ακούτε για έθνος και βγάζετε σπυράκια [...].

 17. avatar Κι άλλη

  κυβίστησις;
  Οι υπερθεματιστές της διάταξης τι λένε επ\' αυτού;

 18. avatar Woody

  Στο Ελλαδισταν αν βρίσεις τα Θεία, θα έχεις ποινή φυλάκισης. Όχι ότι θα μπεις... Σε μουσουλμανικο κράτος αν βρίσεις τον Μωάμεθ;. Αποκεφαλισμος.. Διαλέγεις και παίρνεις..

 19. avatar Tο επιχείρημα που λέει για κατάργηση

  Δεν έχει σχέση με λογική σκέψη.Ούτε με δημοκρατία.

 20. avatar Περαστικός.

  Για τη βλασφημία μιλάμε τώρα. Εδω οι ΛΟΑΤΚΙ εμφανίζουν τα \'\'κάλη\'\' τους
  δημόσια και δεν τους διώκει κανένας νόμος για προσβολή αιδούς, που
  δεν μπορώ να βγω περίπατο με τα μικρά μου σε τέτοιες εκδηλώσεις.

  1. avatar Περαστικού θέαμα

   Και βρίσκεσαι \"τυχαία\" εκει σε τέτοια γεγονότα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει