Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στη δημοσίευση του πορίσματος της ΚΕΝΕ

«Τα υπόλοιπα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:58
27/05/2013
Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στη δημοσίευση του πορίσματος της ΚΕΝΕ
3
loading

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δημοσίευση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες ώρες προτού συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας την ΚΕΝΕ για «κακή υπηρεσία».

«Κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, κατόπιν αυτού, είναι επιβεβλημένες οι ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Η ΚΕΝΕ δεν είναι επιτροπή της Βουλής ή ανεξάρτητη αρχή, αλλά βοηθητικό όργανο της Κυβέρνησης.

2. Αρμοδιότητα της ΚΕΝΕ δεν είναι η αξιολόγηση της σκοπιμότητας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, αλλά η νομοτεχνική επεξεργασία των σχεδίων νόμου.

3. Η κυβερνητική πολιτική, βασική παράμετρος της οποίας είναι η νομοθετική πολιτική, δεν διαμορφώνεται από βοηθητικού χαρακτήρα επιτροπές, αλλά από την ίδια την Κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο και από τα κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από την εμπιστοσύνη της οποίας εξαρτάται η ύπαρξη της Κυβέρνησης.

4. Το πρακτικό υπ’ αριθμόν 1153/17-10-2011 της ΚΕΝΕ, υπό την τότε σύνθεσή της, επεξεργάστηκε το αρχικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προέβη σε νομοτεχνικού χαρακτήρα επισημάνσεις. Η σύγκριση των δύο πρακτικών, του σημερινού και αυτού του 2011, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η ΚΕΝΕ και ποιο είναι το πλαίσιο της αρμοδιότητάς της.

5. Αντίστοιχου περιεχομένου με το πρακτικό της ΚΕΝΕ του 2011 είναι και η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αρχικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υποβλήθηκε στις 13-1-2012.

«Τα υπόλοιπα στη συνάντηση των τριών αρχηγών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Vaggelis

    κακη υπηρεσία??? χαχαχαχα.... Ενω πασοκοΝδ τοσα χρόνια υπηρέτησατε τη χώρα με αγάπη και εντιμότητα και τωρα σας δόθηκε το δικαίωμα να κρίνετε άλλους ομοίους σας χαχαχαχα γελοίοι....

  2. avatar George T

    Κάποιος έζασε τον μπούσουλα, και δέν είμαι εγώ...

  3. avatar ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 74

    ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει