«Επαρκές το ισχύον πλαίσιο για τον ρατσισμό»

Τι αναφέρει η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:12
27/05/2013
«Επαρκές το ισχύον πλαίσιο για τον ρατσισμό»
3
loading

Την εκτίμηση ότι επαρκεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό, εκφράζει η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) στην έκθεσή της για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και φαίνεται ότι εντοπίζει αντισυνταγματικές διατάξεις, ενώ κάνει λόγο και για αόριστες αναφορές μέσα στο κείμενο του νομοσχεδίου.

«Η Επιτροπή έχει τη γνώμη ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο με επάρκεια αντιμετωπίζει τα περισσότερα από τα θέματα του υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου», αναφέρεται και προστίθεται ότι «ο νόμος 927/79 όπως ισχύει αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ποινικού κολασμού πράξεων ή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος η βία, αντιμετωπίζοντας επίσης και τη συμμετοχή σε οργανώσεις που επιδιώκουν σκοπούν που οδηγούν σε φυλετικές διακρίσεις».

Η ΚΕΝΕ εκτιμά ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μικρές προσθήκες στον ν. 27/1979.
Σε άλλο σημείο η ΚΕΝΕ τονίζει ότι «η καταρχήν απόλυτη απαγόρευση της με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης ρατσιστικών και ξενοφοβικών ιδεών καθ’ εαυτή δεν είναι συνταγματικά ανεκτή.

Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές, με τη ΝΔ να θεωρεί το ισχύον πλαίσιο είναι επαρκές και να δέχεται απλώς βελτιώσεις σε αυτό, και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ από την άλλη να επιμένουν στην ανάγκη άμεσης κατάθεσης του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη στη Βουλή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar kpatrinos3

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ???

  1. avatar olymbitis

   Επαρκή....γράφει το δικό μου λεξικό. Σωστός όμως!

 2. avatar ineth

  Κινήσεις εντυπωσιασμού που μόνο την ΧΑ ωφέλησαν και πάλι. Σας ευχαριστούμε όλους που δουλεύετε για εμάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει