Θεόδωρος Καράογλου: Μακεδονία και Θράκη να είναι πρωταγωνίστριες για την οικονομία

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:19
15/07/2019
Θεόδωρος Καράογλου: Μακεδονία και Θράκη να είναι πρωταγωνίστριες για την οικονομία
3
loading

Την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), με απώτερο στόχο τη δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας και την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού φιλικού για την καινοτομία, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον πρόεδρο της ΑΖΚ ΑΕ, Κυριάκο Λουφάκη, το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η στρατηγική ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας να λειτουργήσει ως πρότυπο ομογενοποιημένο οικοσύστημα καινοτόμου επιχειρηματικότητας για το σύνολο της χώρας.

Μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως «η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας είναι ένα συλλογικό στοίχημα, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, διότι δεν αφορά μόνο τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά το σύνολο της χώρας. Η άμεση προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, που θα βασίζονται στη γνώση και τις τεχνολογίες αιχμής, μπορεί να δώσει νέο προσανατολισμό στην εθνική μας οικονομία. Σε αυτήν την προσπάθεια η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν και πρέπει να είναι πρωταγωνίστριες».

Από την πλευρά του ο κ. Λουφάκης ενημέρωσε τον υφυπουργό Εσωτερικών για τις δράσεις και τα επόμενα βήματα που έχει σχεδιάσει η διοίκηση της ΑΖΚ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε θέματα όπως τα τεχνολογικά πάρκα, η ανάγκη δικτύωσης και οι επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar βορεια ελλάδα και τρίχες κατσαρές

  Πισω [...]!
  Χωρίς τη Κρήτη η οικονομία της ελλάδας δεν υπάρχει.
  Και τι λεφτα δινει το κρατος στην Κρητη? Ενα δρομο έχουμε όλο κι όλο εκατό χρόνια τώρα.
  Επανάσταση ! Ανεξαρτησια της Κρήτης τώρα! Να απελευθερωθούμε απο το ζυγό των βρομοαθηναίων!

  1. avatar criskalts

   Υπομονή χρειάζεται φίλε μου και κουράγιο!!!

 2. avatar tzafar1

  Για την οικονομία της Ελλάδος ή της Τουρκίας ρε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει