Οι κάλπες της μεγάλης μάχης των βουλευτικών εκλογών έκλεισαν στις 19:00 το απόγευμα και μετά το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών που ανακοινώθηκε άμεσα, βγήκαν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της Singular Logic και του υπουργείου Εσωτερικών στο % της Επικράτειας.

Από την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος λοιπόν η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,2 μονάδες ενώ η βουλή αναμένεται να είναι εξακομματική με τη Χρυσή αυγή εκτός κοινοβουλίου.

Από την εκτίμηση του ΥΠΕΣ και της Singular για τις βουλευτικές εκλογές 2019, προκύπτει πως τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 39,8%

ΣΥΡΙΖΑ: 31,6 %

ΚΙΝΑΛ: 8,3 %

ΚΚΕ: 5,3%

Ελληνική Λύση: 3,7 %

Μέρα25: 3,5 %

Χρυσή Αυγή: 2,9 %

Πώς διαμορφώνονται οι έδρες

ΝΔ 39,8% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 31,6% και 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ 8,3% και 23 έδρες

ΚΚΕ 5,3% και 14 έδρες

Ελληνική Λύση 3,7% και 10 έδρες

ΜεΡΑ25 3,4% και 9 έδρες

Χρυσή Αυγή 2,9% και 0 έδρες

Αντ. Ρουπακιώτης: Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα

«Οι εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με την έννοια ότι βρισκόμαστε στη φάση σε μεγάλα τμήματα της διαλογής ψήφων και σταυρών. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και όποια ενδεχομένως εκκρεμότητα υπήρξε αρχικά ή μικροπρόβλημα παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, αντιμετωπίστηκε». Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε: «Εργάστηκαν και συνεργάστηκαν πολλοί σε αυτές τις εκλογές, από το ανώτερο έως το κατώτερο πεδίο λειτουργικής ευθύνης. Έπραξαν όλοι και όλες αυτό που όφειλαν».

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών

Στις κάλπες κλήθηκαν 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 519.227 είναι ηλικίας 17 έως 21 ετών και ψήφισαν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.

Μέχρι τις 23:00 εκτιμάται πως θα υπάρχουν οι πρώτες ασφαλείς σταυροδοσίες για τους υποψηφίους βουλευτές ανά περιφέρεια.

Εθνικές Εκλογές 2019: Οι πολίτες ψήφισαν την Κυριακή 7 Ιουλίου για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο αποτέλεσμα της κάλπης και τους σταυρούς που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι.

Ποια πολιτική δύναμη θα αναδειχθεί πρώτη στις βουλευτικές εκλογές 2019; Θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία; Πώς θα διαμορφωθεί η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πόσα κόμματα θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή και να μπουν στη Βουλή;

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr -όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια- καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τη ροή των αποτελεσμάτων και τις αντιδράσεις νικητών και ηττημένων!

Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019