«Ο Τσίπρας ήταν πολύ ήπιος και είπε πάρα πολύ λίγα, διότι είναι απίστευτα τυχοδιωκτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η αντίληψη ενός πολιτικού στρουθοκαμηλισμού, σε σχέση όχι μόνο με το ποιο είναι το συμφέρον της χώρας και της περιοχής, αλλά και με αυτά τα οποία λέγανε στελέχη αυτής της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το «μακεδονικό», κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες» και «υποκριτές».

«Μία πρόταση, η οποία έλεγε να λέγονται “Μακεδονία” σκέτο στο εσωτερικό και “Μακεδονία-Σκόπια” στο εξωτερικό, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση, πώς την ονομάζουν αυτοί που μιλούσαν για εθνική υποχώρηση;», διερωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης αναφερόμενος στην περίοδο των διαπραγματεύσεων επί κυβέρνησης Καραμανλή, καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία «τυχοδιωκτική αντιμετώπιση ευαίσθητων ζητημάτων, που έχουν μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση». «Κατανοώ τους πολίτες που έχουν μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, δε δέχομαι όμως από τις πολιτικές δυνάμεις να παίζουν και να χαϊδεύουν με αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Ερωτηθείς για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κάλπες της Κυριακής, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Πάει πάρα πολύ καλά, πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι θεωρούσα κι εγώ προσωπικά ότι θα μπορούσε να πάει πριν από 15 μέρες. Επειδή είχαμε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα πριν από πέντε εβδομάδες είμαι πάρα πολύ συγκρατημένος στις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις μου, το κλίμα όμως τουλάχιστον για τον δικό μας χώρο, το δικό μας κόμμα αλλάζει […] Εκτιμώ ότι αν το πιστέψουμε μέσα μας, συσπειρωθούμε και πεισμώσουμε, βεβαίως ο χρόνος επαρκεί. Και στις δεύτερες εκλογές του 2015, αλλά και στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα κρίθηκε όχι την τελευταία εβδομάδα, αλλά από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή το βράδυ […] Βλέπω ότι υπάρχει πολιτική συσπείρωση και ψυχολογική ενότητα. Προφανώς θα υπολογίσουμε και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, που διεκδικούμε τη νίκη, μετά τη μάχη. Τώρα όμως είμαστε όλοι συστρατευμένοι για τη μάχη κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να μιλήσουμε στους ανθρώπους».

Σε ό,τι αφορά την κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την οικονομική πολιτική που ακολούθησε για τη μεσαία τάξη, ο υποψήφιος βουλευτής παρατήρησε ότι «η μεσαία τάξη έχει μεταβληθεί, αλλιώς ήταν η μεσαία τάξη πριν το 2009, αλλιώς το 2010-14, αλλιώς σήμερα, αλλιώς θα είναι αύριο, η χώρα βυθίστηκε, η οικονομία ισοπεδώθηκε και όντως η μεσαία τάξη σήκωσε περισσότερο βάρος από ό,τι έπρεπε, από ό,τι μπορούσε, από ό,τι της αντιστοιχούσε». «Έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, για την ύπαρξη ενός κοινωνικού κεφαλαίου, προκειμένου η μεσαία τάξη να ανασυγκροτηθεί και να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2018-2019 και την εκτίμηση που διατυπώνεται ότι η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:

«Είναι δυστυχώς η ηχώ της κρυφής ατζέντας του Κυριάκου Μητστοτάκη. Από χρόνια τώρα, η ΤτΕ με τη σημερινή της ηγεσία -δε λέω για τους τεχνοκράτες που αναλύουν και κάνουν τη δουλειά τους- μονίμως κάνει πιο δυσοίωνες προβλέψεις και πιο αρνητικές προβλέψεις σε σχέση με τις πραγματικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Μονίμως, σε μία σειρά ζητημάτων είτε είχε αντίθετη θέση με την κυβερνητική πολιτική, είτε την κατέκρινε. Ο διοικητής της ΤτΕ εισηγούταν να μη βγει η χώρα από τα μνημόνια, αλλά να μπει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης γιατί θα είχε ακριβό επιτόκιο δανεισμού […] είπε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση υποκατώτατου θα δυσκολέψει την αγορά εργασίας και δε βοηθά στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, την επιδεινώνει και φαίνεται από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου ότι υπάρχει συνεχής πτωτικός ρυθμός στην ανεργία, παρά την κατάργηση του υποκατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού…».

Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι «είναι διασφαλισμένη η σταθερή οικονομική πορεία της χώρας», καταλήγοντας: «Πώς γίνεται οι ίδιοι που μας κατηγορούσαν πριν δυόμισι μήνες για ματωμένα υπερπλεονάσματα, τώρα να μας μιλάνε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό; Γίνεται να έχουμε και υπερεκτέλεση των στόχων και δημοσιονομικό εκτροχιασμό; Πρέπει να διαλέξουν ποια κριτική θέλουν να μας κάνουν».