Την έντονή της αντίδραση εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Σοφίας Ζαχαράκη, για τα «fake news» που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με μια χελώνα καρέτα-καρέτα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα στη βόλτα του ο κ. Μητσοτάκης στο λιμάνι του Καστελόριζου είδε μέσα στο νερό τη χελώνα και ρώτησε τους παρισταμένους γι΄αυτήν.

Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, ανέφεραν ότι κάποιοι είχαν δέσει ένα σχοινί στη χελώνα για να τη δει ο πρόεδρος της ΝΔ, γεγονός που στην πραγματικότητα δεν είχε συμβεί ποτέ. Σε πλάνα από βίντεο φαίνεται η καρέτα-καρέτα να έχει κάτι σαν σχοινί στο πτερύγιο της, που ήταν στην πραγματικότητα το σχοινί με το οποία ήταν δεμένη μια βάρκα και στο οποίο προς στιγμή μπλέχτηκε το συμπαθές ερπετό.

Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται η Μαρέβα Μητσοτάκη να λέει χαρακτηριστικά, βλέποντας την χελώνα να δυσκολεύεται: «Έχει μπλεχτεί, έχει μπλεχτεί» με τον Κυριάκο  Μητσοτάκη να την καθησυχάζει λέγοντας: «Όχι όχι, ξέρει, ξέρει, ξέρει».

Αμέσως μετά από λίγα δευτερόλεπτα φαίνεται και στο συγκεκριμένο βίντεο πως η χελώνα καταφέρνει να απομακρυνθεί.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου, αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζοντας την οργή της για τα δημοσιεύματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».