Συνεργασία Καμμένου – Μπαλτάκου για τις ευρωεκλογές 2019

Η ανακοίνωση έγινε στη Βουλή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:24
06/03/2019
Συνεργασία Καμμένου - Μπαλτάκου για τις ευρωεκλογές 2019
11
loading

Τη συνεργασία τους, κατ’ αρχήν στις ευρωεκλογές 2019, ανακοίνωσαν προ ολίγου στη Βουλή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο συνιδρυτής της «Δύναμης Ελληνισμού» Τάκης Μπαλτάκος.

«Είμαστε σήμερα εδώ με τον Πάνος Καμμένος, μετά από συζητήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν και μετά από μακρόχρονη φιλική σχέση η οποία μας συνδέει από τους κόλπους της ΝΔ από την οποία και οι δύο προερχόμεθα, με σκοπό τη δική μου συνεργασία, ως ανεξάρτητου βέβαια, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις Ευρωεκλογές στις οποίες προτίθεμαι και μετά από την συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου να κατέλθω ως υποψήφιος» δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος.

Είπε ότι ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία «από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον, είναι διττός: Αφενός μεν να κατοχυρωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και στον ελληνικό πολιτικό λόγο ο ευρωσκεπτικισμός διότι εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να υπάρχει η ΕΕ, αλλά εκείνη η ΕΕ που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή η Ευρώπη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, αλλά όχι η Ευρώπη των Βρυξελλών, η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας μη κυρίαρχη, μη ανεξάρτητη και επαρχία ενός κατεστημένου το οποίο ούτε ελέγχουμε, ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε».

«Ο δεύτερος λόγος είναι στα πλαίσια πάντα της ΕΕ και των Βρυξελλών να ξεκινήσει και εκεί ένας ανένδοτος αγώνας ούτως ώστε να κατοχυρωθεί και εκεί ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ένα θέμα για το οποίο εκπτώσεις δεν κάνουμε. Ούτε ο κ. Καμμένος έκανε εκπτώσεις, ούτε εγώ προσωπικά έχω κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση» πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος.

Ερωτηθείς για τη «Δύναμη Ελληνισμού» απάντησε ότι «με τη Δύναμη Ελληνισμού με την οποία συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με τον κ. Δημήτρη Καμμένο, εκείνο το οποίο εγώ προσωπικά ελπίζω και το έχω πει και στον ίδιο, είναι και εκείνος να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας, δεν λέω προσχώρηση, δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, εκείνο που του έχω προτείνει και το προτείνω και τώρα και δημόσια είναι να συνεργαστεί και εκείνος με το κόμμα των ΑΝΕΛ αν όχι για τις Ευρωεκλογές, για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν κατά το μάλλον ή ήττον τον Οκτώβριο».

Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την σημερινή παρουσία του Κωνσταντίνου Λίγκα, προέδρου του Συνδέσμου Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, σημειώνοντας «είναι τιμητική για εμάς η παρουσία του και συμβολική και επιπλέον, πέραν αυτού, θέλω να υποβάλλω έκκληση σε όσους κινούνται πολιτικά στον πατριωτικό χώρο είτε είναι το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είτε από την ΝΔ, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται να σκεφθούν ότι πρέπει όλοι μαζί να συνενωθούμε είτε είναι για τις Ευρωεκλογές, είτε για τις εθνικές εκλογές, σε ένα κοινό πατριωτικό συνασπισμό».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όπως και οι ΑΝΕΛ για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις Ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, με τον οποίο πράγματι είχαμε μια πολυετή συνεργασία η οποία κορυφώθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή της Siemens, όπου είχα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα χρήματα που δόθηκαν τότε στα κόμματα, τα περίφημα αυτά 19 δισ., τα οποία ακόμα κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν στην άκρη και να μην υπάρχει διερεύνηση» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι βλέπουμε μια προσπάθεια σύγκλισης όλων των υπολοίπων δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κάτω από την ίδια ιδεολογία της λεγόμενης "ανοιχτής κοινωνίας" του "Open Society", όπως το περιγράφει το Ίδρυμα Σόρος, της κατάργησης των εθνών-κρατών και την δημιουργία μιας Ευρώπης όπου θα υπάρχει γερμανική επικυριαρχία. Σε αυτή τη συνεργασία που βλέπουμε να υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ, τουλάχιστον από τα κορυφαία τους στελέχη, εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, των εθνών-κρατών και των παραδόσεων κάθε χώρας» τόνισε ο Π. Καμμένος.

«Σε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε, «χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες που προέρχονται από την δεξιά και την κεντροδεξιά οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος-κράτος, πολίτες που προέρχονται από το πατριωτικό και δημοκρατικό Κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και των εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και θέλω να θυμίσω μια συγκεκριμένη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών που μίλησε για διευθυντήριο των Βρυξελλών».

«Αυτές οι δυνάμεις να μην αρκεσθούμε μόνο στην παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην ΕΕ. Ο Τάκης Μπαλτάκος πέραν της πολιτικής του διαδρομής έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στην νομική ως δικηγόρος, και ακριβώς ο σκοπός μας είναι να προασπίσουμε στις Βρυξέλλες την δυνατότητα κάθε λαού και κάθε έθνους να έχει την δική του αυτοδύναμη παρουσία σε μια ενωμένη Ευρώπη των κρατών-εθνών και όχι μια ενωμένη Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας για την οποία εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν νομίζω ότι συγκαταλέγεται στις δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικήσουν στο μέλλον στην πολιτική σκηνή» είπε ο Π. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν υιοθετεί το κάλεσμα του Τ. Μπαλτάκου προς τον Δ. Καμμένο για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Π. Καμμένος είπε ότι δεν θα επεκταθεί περαν των δηλώσεων του ιδίου και του κ. Μπαλτάκου, αναφέροντας «είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά που είπαμε, τόσο ο κ. Μπαλτάκος, όσο κι εγώ».

Ως προς το αν ο κ. Μπαλτάκος θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αμφότεροι διευκρίνισαν ότι στις Ευρωεκλογές «υπάρχει σταυρός και ως εκ τούτου ο όρος επικεφαλής δεν υφίσταται» και στην παρατήρηση ότι «π.χ στη ΝΔ είναι επικεφαλής ο κ. Μεϊμαράκης», ο Πάνος Καμμένος απάντησε «αφήστε να δούμε τι εσωκομματικά παιχνίδια θα γίνουν στα κόμματα τα οποία λειτουργούν με την λογική του "water polo", με "χτυπήματα" κάτω από το νερό». Τέλος, ο Π. Καμμένος, είπε ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Απο δω το πήγε απο κεί το έφερε ο Μπαλτάκος . . . . με Καμμένο συνεργάστηκε . . . !

 2. avatar τελικα

  καλα σε ελεγε μπουλη..

 3. avatar PANKO

  Αλλαξοκωλιές...αποτυχημένων... εθνικοφρονο-ούγκανων...!!!

 4. avatar αρετη και τολμη

  ο Μπαλτακος τόλμησε σε δύσκολους καιρούς να πει την μεγάλη αλήθεια!!! Την ιδρωνει τη φανελα[email protected]

 5. avatar Μου ‘ρχεται να ξεράσω!

  Δηλαδή στα σοβαρά τώρα, ο ...Μπαλτάκος που το παίζει και αυτός πατριώτης δεξιός βρήκε κάτι κοινό που τον τράβηξε να συνεργαστεί με τον Καμμένο; Και ετούτο τον καιρό μάλιστα, που τον φτύνει όλος ο ντουνιάς επειδή ήταν για το Σκοπιανό "ο άνθρωπος από μέσα;"
  Τι ξεφτιλίκια ρε είναι ετούτα;

 6. avatar βρε Ουστ Τυχοδιωκτες του κερατα

  Βρε μπας και νομιζετε πως ο Ελλην Λαος θα γυρισει εστω και να σας κοιταξει ? Κουνια που σας κουναγε [...] .Το μονο που σας ενιαφερει ειναι μονο και παλι μονο η καρεκλα και οι τσεπες σας. Ο Αρχηπροδοταρος Καμμενος βλεποντας την πορτα του Τσιπροπινοκιο του Αλλου Απαταιωνα πως εκλεισε δια παντος και αφου εφαγε την Φολα που του εχωσε ο Αλεξης ,Τωρα ψαχνει για καινουργια πορτα να χωθει .Πανουλη πες Αλευρι το φιλαρακι σου Ο ΚΟΤΖΙΑΣ που του ειχες απολυτη εμπιστοσυνη σε Γυρευει .[...] Ολοκληρη η Ελλην κοινωνια θα σε θυματε για παντα Οταν ψηφιζες στην Βουλη την Προδοσια και το Ξεπουλημα της Πατριδας μας ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Μαζι με τον αγαπημενο σου Αλεξη σφιχταγγαλιασμενοι να χαιρεστε που παραδινατε για 99 χρονια την Δημοσ Περιουσια και την Εθνικη Κυριαρχεια της Πατριδας μας στους φιλου σας Τοκογλυφους Γερμανους και Αμερικανους Και οταν εδωσες τον στυλο στον φιλο σου ΚΟΤΖΙΑ στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018 .ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ [...] ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ [...] Νομιζεις πως ο Ελλην Λαος θα ξεχασει ποτε την Μεγαλυτερη Προδοσια της Πατριδας μας?

 7. avatar μουκος519

  ΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΥΠΕΘΑ?????
  γιτι οχι

 8. avatar Sotiris

  Ή πραγματικά εμείς οι Έλληνες είμαστε βλαμμένοι, ή μας θεωρούν βλαμμένους.
  Πάντως, με την στάση την δική μας ΚΑΝΕΙΣ από τους πολιτικάντηδες μας δεν υπολογίζει ότι έχουμε έστω και την στοιχειώδη λογική.
  .............. προς τα παρόν πάρτε νάχουμε καμμένο μπαλτάκο .....................

 9. avatar Γκιοζης Καρας

  Το αστειο με ενα καμμενο και ενα βλαμενο το ξερετε?!

 10. avatar Δημήτριος.-

  Πόσο μυαλό χρειάζεται για να συνεργάζεσαι με κάποιον που κυβέρνησε με τέτοιο λαϊκισμό και αμφιλεγόμενα έργα για 4 χρόνια. Κατηγόρησε και υπονόμευσε τους αντιπάλους του αισχρά κρυβόμενος πίσω από την ασυλία των Συριζαίων και έκανε πλάτες στον Τσίπρα και τον Κοτζιά για να ψηφίσουν τις Πρέσπες. Αυτό που εκπροσωπεί ο Μπαλτάκος και σε πολιτικό και διανοητικό επίπεδο πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας. Απίστευτο.

 11. avatar Να μην ξεχάσετε

  ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει