Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής 14 ανθρώπων.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε τα συλλυπήτηρια του και τη συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες για τη γειτονική χώρα.

Με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτoκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη προς τον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Από τη χθεσινή ανατροπή του λεωφορείου με τους 50 επιβάτες έξω από τα Σκόπια σκοτώθηκαν 14 άτομα. Από τους 30 τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία τουλάχιστον έξι δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Όλα τα θύματα ήταν επιβάτες του λεωφορείου που κατευθυνόταν από τα Σκόπια προς την πόλη Γκόστιβαρ.

«Δύσκολη νύχτα, γεμάτη τεράστιο πόνο και θλίψη. Δεν έχω λόγια που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα απόψε σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα» τόνισε τη νύχτα της Τετάρτης ο Ζόραν Ζάεφ. Η χώρα κήρυξη διήμερο πένθος.