Γεννηματά: Γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλιτώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:04
03/02/2019
Γεννηματά: Γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλιτώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ
13
loading

Το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει προς τις εκλογές συντεταγμένα με αυτόνομη γραμμή, ενιαία φωνή και πολιτική ενότητα και ενιαία εκλεγμένα όργανα αποφάσεων που θα δεσμεύουν όλους, τόνισε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στα μέλη της ΚΕ, που συνεδριάζει σε κεντρικό ξενοδοχείο, και έθεσε το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης: «Ισχυρό Κίνημα ή διχασμός και νέες περιπέτειες;».

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλυτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Όσοι λοιπόν συνειδητοποιούν τι πραγματικά είναι ο Τσίπρας και η παρέα του και θέλουν να τελειώσουν μαζί τους έχουν μόνο έναν δρόμο: Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής», προσθέτοντας ότι «οι διαφορετικές απόψεις, η πολυφωνία είναι πλούτος. Απαιτούμε σεβασμό σε ιδεολογικές τάσεις και ρεύματα στο εσωτερικό μας».

Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων να περάσει αποκλειστικά και μόνο στα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος Αλλαγής. Αποφάσεις δεσμευτικές και σεβαστές από όλους. Τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στην λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

Δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει και θα υπερασπιστεί για να μη λεηλατηθεί, «η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Όταν ηττηθούν -γιατί θα ηττηθεί ο κ. Τσίπρας- θα φτάσουν κι αυτοί στην ώρα της αυτοκριτικής και θα συζητούν τι λάθη έκαναν. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, χωρίς τον Τσίπρα και την παρέα του, εδώ είμαστε να συζητήσουμε κάτω από άλλη βάση, κάτω από άλλες συνθήκες, για το τι είναι πραγματικά προοδευτικό σήμερα για τον τόπο. Αλλά ξεκάθαρα πράγματα -αυτή η κυβέρνηση και αυτή η παρέα- δεν έχει καμία σχέση με τίποτα το προοδευτικό», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Εξαπέλυσε οξεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως ματαιοπονούν. «Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι διαλύοντας διάφορα εφήμερα ή συγκυριακά σχήματα, που εμφανίστηκαν στην πολιτική κονίστρα κυρίως ως γεννήματα της μακρόχρονης κρίσης, είναι εύκολο να ξεμπερδέψει και με το Κίνημα Αλλαγής. Αγνοεί τις αντοχές, τη δυναμική και κυρίως τη διαδρομή μιας παράταξης με ρίζες βαθιές. Με ανεξάντλητη δεξαμενή στελεχών. Με αναλλοίωτες και διαχρονικές αρχές και αξίες. Με παρακαταθήκες που ανάγονται σε περιόδους δεκαετιών. Με έργο και προσφορά τεράστια για τον τόπο. Μιας παράταξης που το πολιτικό της αποτύπωμα ως η μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής και προοδευτικής διακυβέρνησης βρίσκεται παντού. Και πάνω απ όλα βρίσκεται στην ιστορική συνείδηση του λαού», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η κριτική της αφορούσε και όσους αποχώρησαν από το Κίνημα Αλλαγής και συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πολέμησαν με φανατισμό τον Ανδρέα Παπανδρέου και όψιμα προσπαθούν να τον μιμηθούν ή να τον αντιγράψουν.

«Όσοι πίστεψαν ότι μαζεύοντας σκόρπια κάποια από τα “άνθη του κακού” που φυτρώνουν πάντοτε σε ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, μπορούν να μας περιθωριοποιήσουν ή να μας παραμερίσουν. Όσοι από τα Ζάππεια και τις πλατείες των αγανακτισμένων θεώρησαν ότι το Κίνημα αυτό δεν έχει αύριο. Θα αιφνιδιαστούν», επεσήμανε.

Απέρριψε κάθε εκδοχή για «ευρωπαϊκά» ή «προοδευτικά» μέτωπα που, όπως ανέφερε «απλώς εναλλάσσουν στην εξουσία καθεστωτικές πρακτικές. Στην ουσία αναπαράγουν την κρίση» .

Εξαπέλυσε επίθεση και στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο οριστικά πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση». Συμπλήρωσε ότι η «ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος. Και απέναντί της θα αρθρώνουμε πάντα λόγο προοδευτικό και ανανεωτικό. Θα λέμε όχι στην κοινωνική και πολιτική συντήρηση, όχι στον νεοφιλελευθερισμό και τις ανθρωποφαγικές επιλογές της αγοράς».

Επανέλαβε ότι δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία μας: Παρακμή και Εκφυλισμός και πως αρχιτέκτονας αυτής της παρακμιακής κατάστασης είναι ο πρωθυπουργός, κατώτερος των κρίσιμων περιστάσεων που οδηγεί τη χώρα από κρίση σε κρίση υπονομεύοντας χάριν του προσωπικού και κομματικού του παρόντος το μέλλον της. «Ένας πρωθυπουργός που έχει μοναδικό μέλημα την εξουσία για την εξουσία», είπε.

Σχολίασε και όσα διαδραματίζονται στη Βουλή με την αλλαγή του Κανονισμού της εκφράζοντας την ελπίδα ότι «ο πρόεδρος της Βουλής δεν θα συναινέσει στην απαίτηση του Μαξίμου ,για φωτογραφικές αλλαγές στον κανονισμό, με αντάλλαγμα να κλείσει το στόμα του ο κ Καμμένος και να συνεχιστεί ανέφελα η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Θα είναι στίγμα που θα ακολουθεί πάντα αυτούς που θα υποκύψουν σε τέτοιους πρωτοφανείς για το πολιτικό μας σύστημα εκβιασμούς».

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι προοδευτικός όποιος υποστηρίζει τον Μαδούρο. «Ο υπηρέτης των πιο ισχυρών που μετά από χρόνια ξανά στην χώρα μας αποφασίζουν άλλοι για μας; Ο yes man. Για ποια ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας μιλούσατε κ. Τσίπρα;», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε πως καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών όσο αυτή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. «Δεν αρκεί κ.Τσίπρα να παριστάνετε τον προοδευτικό, πρέπει να είστε στην πράξη. Προοδευτική στάση είναι να διασφαλίζεις τα συμφέροντα της χώρας σου, αυτό κάνουμε εμείς, επιμένοντας στον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματος, αυτή είναι η κληρονομιά της δικής μας Παράταξης. Να τελειώνουμε με τα προσωπεία» τόνισε.

Με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε η κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα καταθέτει άμεσα τροπολογία στην Βουλή που προβλέπει:

1ον Την άμεση κατάργηση της διάταξης που μειώνει το αφορολόγητο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων από την 1/01/2020.

2ον Την επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτερου μισθού στους ίδιους τους Κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αρκετά πια με την «κρατική φιλανθρωπία» που εκδηλώνεται μόνο παραμονές εκλογών.

3ον Την ενίσχυση των νέων επαγγελματιών με πλήρη απαλλαγή τους από φόρους και εισφορές για μια 3ετία.

4ον Την παροχή κινήτρων μέσω ουσιαστικών φορολογικών εκπτώσεων για την πρόσληψη ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Ιδού η Ρόδος κ. Τσίπρα! Όποιος πραγματικά θέλει να στηρίξει τον εργαζόμενο και τον άνεργο, όποιος πραγματικά πιστεύει στην Κοινωνική Δικαιοσύνη, ας το αποδείξει ψηφίζοντας την πρότασή μας»,είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Γλάστρα…

  Εν ψηφίζοντας εσένα γλυτώνουν από Σαμαρά και Άδωνη

 2. avatar μανταμ μανταμ μανταμ

  Το παιχνίδι το χεις από καιρό χαμένο... Καλά, το μαγαζί διαλυμένο το πήρες αλλά κι εσύ, με τις ανύπαρκτες ικανότητες σου, το έκανες ακόμα πιο ανύπαρκτο... Κάτσε να καταφέρεις να μπεις Βουλή, γιατί έτσι οπως πάει σε βλέπω εκτός, και μετά κάνε κριτική!

 3. avatar Ροδίτης

  Εσύ κυρά μου το έχεις σίγουρο ότι θα ξαναμπείτε στη βουλή?

 4. avatar Αρβανιτης

  Κυρια μου μη κουραζεσαι αλλο, δεν τραβας.
  Εκτος απο το ονομα ξερεις, χρειαζονται και αλλα πραγματα.
  Εσυ, δυστυχως για σενα, εχεις μονο το ονομα.

 5. avatar Θέλει η Φώφη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

  Δηλώσεις για ξεκάρφωμα! Όλοι βλέπουν την πρόσδεση του ΚΙΝΑΛ στο άρμα της ΝΔ, ως τελευταίο τροχό της αμάξης!

 6. avatar Κυρια μου

  Κοιτα να μαζεψης ολους του πρωην πασοκους που εφυγαν και πηγαν στον συριζα και ασε τους νεοδημοκρατες να ψηφησουν ΝΔ.
  Νομιζω οτι φροντιδα σου θα πρεπει να ειναι η συσπειρωση των Πασοκων μην τυχον και σου φυγουν κι' αλλοι και πανε στον ψευτη τον τσιπροκο.

  1. avatar Τα ρετάλια τα μαζεύει ο Κούλης

   Τα χαζά ρετάλια ο Τσίπρας, καθότι ούτε βουλευτές θα βγουν.Καλύτερα 7-8% και υγιές κόμμα, παρά ένα σύνολο τυχοδιωκτών.

 7. avatar ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

  Κλέφτες, κλέφτες, ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!

 8. avatar Βορας

  γιατι να ψηφισουμε εσας?

 9. avatar gattis

  Ο ΣΎΡΙΖΑ είχε ένα ποσοστό 3 με 4 τοις εκατό το υπόλοιπο ποσοστό είναι από το παλιό ΠΑΣΟΚ,αρα η συνολική του δύναμη είναι η πρώην συνεργάτες σας και ψήφο φοροι σας. Είναι το μεταλλαγμενο ΠΑΣΟΚ με ουδεμία αριστερή η δεξιά υπόσταση.

 10. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ.....ΑΡΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΨΗ...ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ ...ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!!!

 11. avatar Απαπα

  Εκανε και η μ.... κ..... και ε..... τον κοσμο ολο

 12. avatar Α.Λ.

  Αφού η ΝΔ δε σας αντιπροσωπεύει, γιατί κάνατε συγκυβέρνηση μαζί?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει