«Άμεση επιστροφή των ελλήνων στρατιωτικών χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις»

Τι απαντά το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον Ερντογάν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:08
22/04/2018
«Άμεση επιστροφή των ελλήνων στρατιωτικών χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις»
5
loading

Την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητάει η κυβέρνηση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Απορρίπτει ως «απαράδεκτη» κάθε αναφορά σε ανταλλαγή ή συμψηφισμό με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ παράλληλα σημειώνει πως κρατάει το θετικό σκέλος των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, περιμένοντας ωστόσο όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτες και απορριπτέες. Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Παρι

  Tο παίζουν λίγο δυσκολες

 2. avatar Μλ

  Θα μπορούσα να σκεφτώ ....... ότι ο Ερντογάν σκέφτεται και ενεργεί σαν κοινός εγκληματίας και εκβιαστής.

 3. avatar Χαχα

  Μα πως δεν πρόσεξαν απο το γραφείο οτι ο Ερντογκαν αναφέρεται σε ελευθερία κίνησης στο αέρα και στην θάλασσα. Σε αυτό δεν απαντά κανεις!!!

 4. avatar Σε ποιο νομίζει ότι απευθύνεται;

  Στη γυναίκα του;

  1. avatar Το όνομα σας

   Μπα στα σανοφάγα του, για εσωτερική κατανάλωση την έβγαλε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει