Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής πραγματοποιεί, από αύριο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο κ. Δόλλης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλα τα σημεία που μαρτυρούν τον πλούτο και την ευημερία που ζούσε ο Ελληνισμός της πόλης πριν από αρκετές δεκαετίες και ακόμη σήμερα παραμένουν ανεξίτηλα για τους εναπομείναντες Αλεξανδρινούς που ζουν εκεί.

Πολλοί Αλεξανδρινοί, μολονότι είναι η πρώτη φορά που ο υφυπουργός επισκέπτεται επίσημα την πόλη, τον γνωρίζουν και προσωπικά όταν πριν από έναν σχεδόν χρόνο είχαν ξεσπάσει τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο και είχε πάει ο ίδιος, επικεφαλής αποστολής που μετέβη τριών στρατιωτικών αεροσκαφών, να τους μεταφέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Έτσι, η υποδοχή από το προεδρείο και τα μέλη της ελληνικής κοινότητας, αναμένεται ιδιαίτερα θερμή στις συναντήσεις και στην περιήγηση που θα έχει στο Ελληνικό Τετράγωνο, στο Μουσείο Καβάφη, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο. Προς τιμήν του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας θα παραθέσει δεξίωση στην προξενική κατοικία το βράδυ.

Η συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής. Ο ίδιος ο Πατριάρχης θα ξεναγήσει τον υφυπουργό στους χώρους του Πατριαρχείου.