Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που διεξήχθησαν στην Τουρκία. Τους αθλητές συνόδευσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε συγκινημένος τονίζοντας ότι «η αριστεία και η διάκριση είναι στο DNA των Ελλήνων, πέρα και έξω από την όποια ιδιαιτερότητα έχει ο καθένας». Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τόνισε ότι «τίποτα δεν γίνεται τυχαία».

Διαβάστε τον χαιρετισμό του:

«Αισθάνομαι χαρά και συγκίνηση, που σας υποδέχομαι σήμερα εδώ. Πρέπει να σας πω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, ξέρω τι καταφέρατε στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που έγιναν στην Τουρκία. Οι επιτυχίες σας ήταν εθνικές επιτυχίες. Καταφέρατε πολλά και θα ήθελα να σας συγχαρώ καθένα και καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Θα ήθελα να συγχαρώ επίσης την εθνική ομάδα γυναικών καλαθοσφαίρισης, γι΄ αυτό το πρωτόγνωρο επίτευγμα. Επειδή τα λόγια είναι φτωχά και ίσως πολλές φορές φαίνονται υπερβολικά, ενώ δεν είναι, προτιμώ να σας πω δύο λόγια γι αυτό που εσείς συμβολίζετε για τη νέα γενιά, γενικότερα στον τόπο μας.

Πρώτα απ’ όλα μας θυμίζετε ότι η αριστεία και η διάκριση είναι στο DNA των Ελλήνων, πέρα και έξω από την όποια ιδιαιτερότητα έχει ο καθένας. Ξέρει το μειονέκτημα να το μετατρέπει σε πλεονέκτημα. Η αριστεία και η διάκριση είναι πρωτίστως θέμα προσωπικότητας, αριστεύεις και διακρίνεσαι όταν θέλεις να πετύχεις. Το βάζεις ως στόχο και με την καθημερινή ζωή σου ως υπόδειγμα, φτάνεις στο στόχο. Αυτό είναι ζήτημα προγραμματισμού, αποφασιστικότητας και κυρίως δουλειάς. Γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Δεν φτάνει μόνο η εξυπνάδα και η δύναμη του σώματος, χρειάζεται κανείς να δουλέψει και να δουλέψει πολύ.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον τόπο, εκφράζετε πολλά. Δίνετε το παράδειγμα γενικότερα στη γενιά σας. Γι αυτό το λόγο σας υποδέχομαι, για να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ, με την παράκληση να συνεχίσετε και να μην το βάλετε ποτέ κάτω. Συνεχίστε και στην υπόλοιπη ζωή σας σε αυτό που μπορείτε και πρέπει να κάνετε. Ετσι ώστε η κοινωνική σας ζωή, να είναι απόλυτα ολοκληρωμένη. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και όλες».