«Απόδειξη πλεονάσματος πολιτικού θράσους και ελλείμματος αρχών» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση νομοθετεί στη Βουλή.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε, επίσης, ότι η διαδικασία αποτελεί και απόδειξη ότι η αξιολόγηση, μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί, με ευθύνη, αποκλειστικά, της κυβέρνησης, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα, στα οποία η ίδια δεσμεύθηκε.

Με τις κυβερνητικές τροπολογίες, η λιτότητα επεκτείνεται και τα μέτρα «αυγατίζουν», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μέτρα μέχρι και το 2022, ανεβάζοντας, πλέον, τον συνολικό λογαριασμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στα 14,5 δισ. ευρώ.

«Πρόκειται για τον απόλυτο εθισμό στην ψήφιση μέτρων λιτότητας», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και υπογράμμισε την ανάγκη μίας συμφωνίας σε πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους, ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους και ιδίως «μία μεταρρυθμιστική, σοβαρή, συνεκτική και αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα πραγματοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές και θα διαπραγματευτεί μία άλλη δημοσιονομική πολιτική, με πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους».