Οι προτεραιότητες που έχει βάλει η κυβέρνηση συμπυκνώνονται στην εθνική ψηφιακή στρατηγική, όπου περιλαμβάνουν την άμεση ψηφιοποίηση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη δομών για τη νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός ψηφιακής  Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στο χαιρετισμό του χθες, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Αμερικής 8, όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παππάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «…Κυβέρνηση και επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να πολλαπλασιαστούν και να αποδώσουν καρπούς. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Να εξελιχθούν σε έναν τομέα της οικονομίας ο οποίος θα υποστηρίξει όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και θα εγγυηθεί ότι συνολικά η οικονομία μας μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική.

Η στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναστραφεί το λεγόμενο brain drain».