Αυλαία έπεσε χθες στην πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ετών και εννέα χρόνια μετά την υπόθεση.

Μέσα σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφαση του κρίνοντας αθώους τους κατηγορούμενους για τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων με το ελληνικό δημόσιο.

Οι δικαστές έκριναν πως από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσιου.

Ο Κώστας Καραμανλής που ήταν πρωθυπουργός την περίοδο της υπόθεσης είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι.

Χθες, εννέα χρόνια μετά και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με την απόφαση νωπή, ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από την πόρτα του σπιτιού του στη Ραφήνα.

Κατευθύνθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά στο ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφεραν γείτονες του Κώστα Καραμανλή στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ο πρώην πρωθυπουργός φορώντας φόρμα, φούτερ, καπέλο και κρατώντας μια γκλίτσα στο χέρι βρέθηκε στη μικρή εκκλησία. Για περισσότερα από 15 λεπτά έμεινε μέσα μόνος του για να προσευχηθεί, ενώ αμέσως μετά τράφηκε στο μικρό μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα για λίγα λεπτά απομόνωσης.