Αν υπάρχει η πολιτική βούληση να εξαιρεθούν οι ένστολοι από τις προθέσεις περαιτέρω μείωσης μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο τομέα, ρωτά τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίντου, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Στην ερώτησή του ο Αχαιός Βουλευτής επικαλείται την περαιτέρω μείωση μισθών στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για περιστολή δαπανών που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι εταίροι της από την Ευρωπαϊκή ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας.

«Σε συνέντευξή του o Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα πάει σε συγχώνευση – κατάργηση Οργανισμών, εφόσον το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα για την κατάργηση των θέσεων, όταν συγχωνευτούν και ότι έτσι κι αλλιώς, θα υπάρξει μείωση του Δημοσίου τα επόμενα χρόνια, από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την αλλαγή του τρόπου των προσλήψεων και το γεγονός ότι μειώθηκαν αρκετά και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαΐας.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημαντικότητα, τη φύση του επαγγέλματος των ένστολων, το νέο ενιαίο μισθολόγιο που έχει ήδη θεσπιστεί το 2003 καθώς επίσης και τις ανάγκες σε προσωπικό διαφόρων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά επίσης τους αρμόδιους Υπουργούς αν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής του Υπουργείου σε σχέση με τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών και ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σε σχέση με τις ανάγκες σε εποχικό προσωπικό όπως π.χ. οι πυροσβέστες.

Τα προβλήματα αποδυνάμωσης των Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ από την δημιουργία των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ κατά της εγκληματικότητας, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες, Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν με μόνον έναν αστυνομικό που καλείται να εκτελέσει καθήκοντα αξιωματικών υπηρεσίας μέχρι και σκοπού, εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι νέες αστυνομικές ομάδες που δημιουργήθηκαν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στελεχώθηκαν με προσωπικό που υπηρετούσε σε Αστυνομικά Τμήματα.

«Η λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, κρίνεται αναγκαία σε κάθε περίπτωση. Όμως εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, καταστρατηγείται το ήδη ακατάλληλο οργανόγραμμα των Αστυνομικών Διευθύνσεων. Το προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και προκύπτουν ακόμα και ζητήματα χορήγησης αδειών αλλά και ασφάλειας, καθώς πολλά Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν με μόνον έναν αστυνομικό», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος ρωτά τον Υπουργό τι συμβαίνει σε ό,τι αφορά την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν σήμερα στα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας και άλλων περιοχών της Αχαΐας και αν επαρκεί ο αριθμός τους.

Ο Αχαιός Βουλευτής, ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει αν είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας να στελεχωθούν με επαρκές προσωπικό τα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας, χωρίς να αποδυναμωθούν άλλες Υπηρεσίες και οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.