Την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έφερε η επιστολή του πρώην βουλευτή του Κινήματος, Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στο χώρο της δικαιοσύνης. Τη συγκεκριμένη επιστολή δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα και έφερε την άμεση απάντηση του πρώην προέδρου του κόμματος.

«Το κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν ισχύουν a la carte και η Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτικός βραχίονας του κ. Τσίπρα και των υποστηρικτών του», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει σαφή θέση επί των θεμάτων αυτών που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών ατοπημάτων. Κανείς δεν θα κάνει τη δημοκρατική παράταξη ουρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των εταίρων τους και των μεντόρων τους».

Αφορμή για την αντίδραση του κ. Βενιζέλου είναι σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» όπου φιλοξενείται επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, με την οποία διαμαρτύρεται γιατί οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ αυτών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εισαγγελέως εφετών που καταγγέλλει πιέσεις και εκβιασμούς κατά την εκτέλεση των δικαστικών της καθηκόντων.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι όταν μία υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο (με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιδικία) ή κάποιον για τον οποίο έχουμε κακή γνώμη ή αντιπαθούμε, δεν έχουν καμία σημασία οι καταγγελίες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών και ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η άσκηση ελέγχου επί της κυβέρνησης για προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου συνιστά “ουσιαστική στήριξη στον Βγενόπουλο”. Αυτό το θεσμικά ανατριχιαστικό λέει ο κ. Σηφουνάκης. Ό,τι ακριβώς λέει ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης και τα γνωστά φερέφωνά του».

Στη δήλωση του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «την επιστολή αυτή, το περιοδικό του κ. Λιβάνη την κάνει πρώτο θέμα με χυδαίο τρόπο, αντάξιο του ρόλου που έπαιξε και παίζει το περιοδικό αυτό στη συγκρότηση του μετώπου της “αριστεροδεξιάς συνωμοσιολογικής αντιμνημονιακής δημαγωγίας” που οδήγησε τη χώρα στη δραματική οπισθοχώρηση των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών. Αναμενόμενο, δυστυχώς, λόγω της δυσκολίας στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Το μέτωπο υποστήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου είναι, όπως φαίνεται, περιέργως ευρύ και πολιτικά και επιχειρηματικά απροκάλυπτο. Μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό του κ. Λιβάνη έσπευσε προς “αξιοποίηση” το Μαξίμου του κ. Τσίπρα με επίσημο δελτίο Τύπου. Τέτοιος συντονισμός!» υπογραμμίζει.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ότι συνάντησε προσφάτως τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι όλες οι συναντήσεις του με όσους ζητούν να τον δουν για πολιτικά και κοινοβουλευτικά θέματα γίνονται επίσημα στο γραφείο του, ώστε να είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση του διαδικτύου και όσων ΜΜΕ ενδιαφέρονται. «Όποιος προτιμά τη μέθοδο των μυστικών ραντεβού σε διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται συμπαθή κατοικίδια, μπορεί να την ακολουθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Αυτά για τα οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο- προφανώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα- ο κ. Βγενοπούλος, θα γίνουν δημοσίως γνωστά πολύ σύντομα γιατί ο κ. Βγενοπούλος θα ζητηθεί να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αμέσως μετά την ακρόαση των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου, για την οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται. Εκεί θα δούμε και ποιος έχει σχέση με ποιον».

Η θέση του Μαξίμου για το θέμα

«Όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε πριν από λίγο να εκδώσει μια ανακοίνωση, στην οποία βλέπει “φερέφωνα της κυβέρνησης” εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές μετά τις ανακοινώσεις της Συγγρού και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις επιστολές δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ –του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, και του πρώην προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση–, στις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ επιχειρηματία σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούσαν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.